Sari la conținut

27 februarie este „Ziua Pădurii” la Alpin Film Festival

27-februarie-este-ziua-padurii-la-alpin-film-festival

27 februarie este Ziua Pădurii la Alpin Film Festival. O serie de evenimente speciale, organizate în parteneriat cu WWF România, vor aduce pe marele ecran, la Centrul Cultural Reduta, cele mai puternice producții recente inspirate de confruntările cu care se confruntă pădurea, dar și de măreția și importanța acesteia în existența Planetei.


   „Le temps des forêts” (r. François-Xavier Drouet) - inclus în 2019 în Competiția Oficială a Festivalului de la Locarno și Treeline (r. Jordan Manley) - premiat în 2019 la Bilbao Mendi Festival, unul din cele mai importante festivaluri de film de munte din Europa, vor rula pe marele ecran începând cu ora 18:00, conturând contextul unui dialog pe tema ,,Pădurea - de la civilizația lemnului la generația Facebook'', (cu începere de la ora 20:00) de la care nu vor lipsi experți din domeniu.


     Sunt invitați:


Tudor Stancioiu – Conferențiar Universtar la Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere din Brașov,
Mircea Verghelet – Președintele Asociației Administrațiilor de Arii Naturale Protejate,
Dietmar Gross – expert păduri și mediu în Romania și Germania,
Mihai Zotta – director technic, Fundatia Conservation Carpathia,
Eika Stanciu – Fundatia ProPark

De la ora 21:00 va rula filmul ,,Treeline'' (r. Jordan Manley) - o producție PATAGONIA Films, premiat în 2019 la BILBAO MENDI FESTIVAL, unul din cele mai importante festivaluri de film de munte din Europa.

Seara va fi dedicată memoriei pădurarului Liviu Pop, ucis în 2019 în Maramureș.

Rezervări se pot face accesând: http://bit.ly/TreelineAFF

Iubitorii de lectură sunt invitați să participe la evenimentele de lansare ale unor titluri excepționale inspirate de universul montan.


   Pe 27 februarie 2020, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania, brașovenii sunt invitați să descopere „Trilogia Transilvană”, de Miklós Bánffy, considerată astăzi una dintre operele de referință ale secolului XX.


    Romanul a apărut, în ultimele două decenii, în engleză, franceză, spaniolă, germană, italiană și olandeză, fiind primit cu mult entuziasm. Ediția românească, în traducerea lui Marius Tabacu, include un cuvânt înainte de Marta Petreu și un studiu introductiv și un glosar realizate de Lucian Nastasă‑Kovács.


   Evenimentul la care vor participa invitați de seama face parte din secțiunea „Un munte de carte”, în cadrul căreia, pe 28 și 29 februarie 2020, vor fi lansate noi titluri dedicate iubitorilor de munte de toate vârstele, în prezența autorilor, la Libris Brașov.


   O carte remarcabilă care face parte din istoria muntelui în Romania, „Trilogia Bucegilor”, de Nestor Urechia, apărută la editura România Pitorească, va fi prezentă la AFF.5 de Mihai Ogrinji, directorul editurii.


   ALPIN FILM FESTIVAL este un eveniment cultural internaţional de film, carte și fotografie, care îşi propune să promoveze civilizația montană cu valorile ei patrimoniale, turistice, ecologice, economice, de educaţie şi sportive.


   Începând din acest an, festivalul face parte din IAMF - International Alliance for Mountain Film, prestigioasa asociație mondială ce reunește 27 de evenimente cinematografice din 20 de țări de pe 5 continente.


       Mai multe informații puteți găsi pe www.alpinfilmfestival.ro.

Comentarii

Ultimă oră