Sari la conținut

3.666 de români au devenit anul trecut cetățeni ai Brașovului

3666-de-romani-au-devenit-anul-trecut-brasoveni

 Braşovul a devenit în ultimii ani unul dintre „oraşele magnet ale României”. Cel puţin asta rezultă din statisticile Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor Braşov, care a înregistrat anul trecut peste 3.600 de schimbări de domiciliu din alte localităţi în Braşov.

Mai exact, potrivit reprezentanţilor SPCLEP Braşov, în cursul anului 2018 au fost înregistrare 9.164 de schimbări de domiciliu, dintre care 60% (5.498 de cazuri), au fost mutări în interiorul oraşului, iar alte 3.666 (40%) au fost venit la Braşov din alte localităţi.

De exemplu, în luna aprilie a anului trecut, la SPCLEP Braşov au depus solicitări de schimbare a domiciliului în interiorul municipiului Braşov 363 de persoane, iar alte 269 s-au mutat din alte localităţi. În luna mai, la SPCLEP au fost depuse 440 de dosare pentru schimbare de domiciliului în interiorul municipiului şi alte 335 de cereri depuse de persoane s-au mutat definitiv în municipiu.

Reprezentanţii SPCLEP Braşov susţin că în ultimii ani, cererile de schimbare de domiciliu au fost creştere.

De altfel, încă din anul 2017, Banca Mondială a realizat un studiu din care a rezultat că peste 200.000 de români şi-ar dori să se mute la Braşov.

27.919 de cărţi de identitate, eliberate în 2018 la Braşov.

Pe de altă parte, anul trecut, la Serviciul Public Comunitar Local pentru Evidenţa Persoanelor au fost înregistrate 35.346 de cereri de eliberare acte de identitate şi vize de rezidenţă, dintre care 27.919 pentru eliberare cărţi identitate, în cele mai multe cazuri fiind vorba de documente expirate. De asemenea, au fost depuse şi 1.628 de cereri pentru cărţi de identitate provizorii şi alte 326 pentru cărţi de identitate provizorii cu viză de reşedinţă pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate (necesare pentru a-şi face paşapoarte).

Nu în ultimul rând la , „Evidenţa Persoanelor” Braşov au fost înregistrate 4.936 solicitări pentru vize de reşedinţă, 355 pentru schimbarea domiciliului din străinătate în România. Tot anul trecut au fost înregistrate 182 de cereri pentru dobândirea cetăţeniei române, cele mai multe dintre ele fiind depuse de persoane de persoane din Republica Moldova.

Comentarii

Ultimă oră