Sari la conținut

4 mituri despre igiena orală în care să nu mai crezi

4-mituri-despre-igiena-orala-in-care-sa-nu-mai-crezi

Ideea potrivit căreia mâncatul de fructe înainte de culcare ajută la curăţarea dinţilor peste noapte, dar şi supoziţiile potrivit cărora toate tipurile de apă de gură au acelaşi efect se numără printre miturile privind igiena orală, potrivit experţilor. Iată care este, de fapt, adevărul!

1. Fructele mâncare înainte de culcare nu înlocuiesc pasta de dinţi

Una dintre supoziţiile greşite des întâlnite este aceea că mâncatul de fructe înainte de culcare este suficient pentru curăţarea dinţilor şi nu ar mai fi nevoie de spălarea danturii cu periuţa şi pasta dinţi. Ideea este cât se poate de greşită, susţin experţii. Fructele conţin mult zahăr care nu este deloc benefic pentru dinţi, dimpotrivă, creşte aciditatea din cavitatea bucală şi crează un mediu propice dezvoltării excesive a bacteriilor. În plus, din cauza faptului că în timpul nopţii glandele salivare secretă mai puţină salivă, dinţii sunt expuşi unui nivel de aciditate mai mare pe timpul nopţii, care în mod obişnuit ar fi mai diluat de prezenţa salivei.

2. Nu folosi periuţa de dinţi a altei persoane! Rişti să te îmbolnăveşti

O altă supoziţie periculoasă este aceea că nu există niciun pericol în a folosi aceeaşi periuţă de dinţi cu o altă persoană, lucru foarte periculos, pentru că acest instrument este purtător de bacterii, care se pot răspândi astfel de la o persoană la alta, iar unele dintre aceste microorganisme pot fi foarte periculoase.

CITEȘTE MAI MULTE PE: click.ro

Comentarii

Ultimă oră