Sari la conținut

40 de milioane de euro pe corespondenţa Fisc-ului!

Deşi cuvântul austeritate e pe buzele ministrului Ialomiţeanu, Ministerul pe care îl conduce este mână largă atunci când vine vorba de achiziţii. Mai precis, pentru licitaţiile privind serviciile de expediere a scrisorilor recomandate cu sau fără confirmare de primire de care Direcţiile Generale ale Finanţelor Publice din Braşov, Vâlcea, Iaşi, Gorj, Mureş, Alba şi Prahova, se pune la bătaie o sumă exorbitantă. Astfel, pentru a trimite corespondenţa Fisc-ului, în numai 7 judeţe (printre care şi Braşovul) se vor cheltui 40 de milioane de euro!
Sumă incredibilă la Vâlcea. Potrivit site-ului SEAP, privind sistemul electronic al achiziţiilor publice, şapte Direcţii Generale ale Finanţelor Publice sunt gata să cheltuiască această sumă, în perioada 2011-2012, pentru achiziţia de servicii de distribuţie a corespondenţei Direcţiilor Generale ale Finanţelor Publice din şapte judeţe. Astfel, conform anunţurilor de licitaţie, topul Direcţiiilor Generale a Finanţelor Publice (DGFP), după sumele oferite pentru servicii poştale şi de corespondenţă stă astfel:  DGFP Vâlcea - 130 milioane de lei, DGFP Prahova – 2 milioane de lei, DGFP Iaşi – 1,1 milioane de lei, DGFP Mureş - 850.000 de lei, DGFP Gorj – 850.000 de lei,  DGFP Alba – 815.000 de lei fără TVA. Sumele sunt fără TVA.
Jumătate de milion, la Braşov. Potrivit unui anunţ de participare publicat, la data de 27 ianuarie 2011, pe site-ul SEAP, DGFP Braşov vrea să achiziţioneze servicii poştale de distribuire a corespondenţei, constând în scrisori simple nerecomandate, scrisori recomandate fără confirmare de primire şi scrisori recomandate cu confirmare de primire. Licitaţia va fi pentru un contract cu o durată de zece luni, valoarea estimată a trimiterilor de corespondenţe către contribuabilii din judeţul Braşov, dar şi din întreaga ţară, potrivit documentaţiei de participare, este între 250.000 şi 400.000 de scrisori. Valoarea contractului se va ridica la o jumătate de milion de lei fără TVA.

Comentarii

Ultimă oră