Sari la conținut

40 de străini vor învăţa limba română la poalele Tâmpei

40-de-straini-vor-invata-limba-romana-la-poalele-tampei-

Conform Biz Braşov, 40 de cursanți din Marea Britanie, Islanda, Portugalia, Italia, Spania, Belgia, Germania, Olanda, Elveția, Slovenia, Ungaria, SUA, Canada, Brazilia, Peru și China vor veni la Braşov pentru a lua parte la cea de-a XXIII-a ediție a Cursurilor de limbă, cultură și civilizaţie românească, organizate de Institutul Cultural Român.

Mulţi dintre cursanţi au mai participat la acest program şi în anii trecuţi.

Evenimentul cuprinde 60 de ore de cursuri intensive de limbă română și mai multe prelegeri pe diverse subiecte.

Prelegerea de limba română va fi susținută de prof.univ.dr Mihaela Gheorghe,  cea de istorie – de prof. univ. dr. Adrian Cioroianu,  cea de literatura română – de cunoscuta scriitoare și criticul literar Ioana Pârvulescu, iar cea de cinematografie de criticul de film Irina Margareta Nistor și de regizorul Vicente Pascual, participant al Școlii de vară la cinci ediții, scrie presa locală.

Cursanţii vor lua parte la ateliere de creaţie  desfășurate de două ori pe săptămână – jurnalism şi publicitate, gastronomie şi actorie.

Programul de documentare culturală le oferă participanţilor excursii la Gura Râului, pe Transfăgărășan, la Sighișoara și Mălâncrav, la Canionul Șapte Scări, Casa Memorială George Enescu și la Conacul Urlățeanu. Totodată, cursanţii vor vizita alături de ghizi Cetatea Braşovului. Vor fi organizate concursuri interactive cu premii în incinta oraşului vechi, cine festive, petreceri tematice și o seară internațională în care este sărbătorit multiculturalismul acestui eveniment.

Cursurile de limbă, cultură și civilizaţie românească este cel mai îndelungat program al Institutului Cultural Român şi unul dintre cele mai importante programe de promovare a limbii şi culturii române din țară. Evenimentul se desfășoară anul acesta în perioada 04-29 iulie 2017.

Programul este organizat în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov, Muzeul „Casa Mureşenilor” şi Centrul Cultural Reduta.

Deschiderea va avea loc în data de 5 iulie, ora 11.00, la Facultatea de Litere, corpul N, Universitatea Transilvania din Brașov, scrie Biz Braşov.

Comentarii

Ultimă oră