Sari la conținut

45 de oameni ai străzii vor sta permanent în Centrul pentru Persoane fără Adăpost

45-de-oameni-ai-strazii-vor-sta-permanent-in-centrul-pentru-persoane-fara-adapost

 Primăria a trimis DAS-ul să strângă boschetarii de pe străzi. De frica coronavirusului au acceptat să se autoizoleze


   45 de oameni ai străzii au acceptat ca în următoarea perioadă să stea permanent în Centrul pentru Persoane fără Adăpost de pe strada Zizinului din Braşov, ei urmând să primească o masă caldă pe zi.


   Decizia a fost luată de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, iar pentru a-i convinge pe oamenii străzii să rămână permanent în centru, „asistenţii sociali au început să ofere consultanţă de aproape două săptămâni”, arată cei de la Direcţia de Asistenţă Socială (DAS), din cadrul Primăriei Braşov.

    „Pentru a-i proteja pe ei, dar şi comunitatea”


    „Vizate de această măsură sunt persoane care, până acum, veneau la Centru pentru Persoane fără Adăpost pentru a primi mâncare, apoi plecau. Aceste persoane au fost consiliate în sensul că şi-au făcut dosarele pentru obţinerea ajutoarelor sociale, ceea ce înseamnă că vor avea şi asigurare medicală. De asemenea, au acceptat să rămână 24 de ore din 24 de ore la noi. Această decizie a fost luată pentru a-i proteja pe ei, pe asistenţii sociali, dar şi comunitatea”, a declarat directorul DAS, Mariana Topoliceanu.

Cei care rămân în centru trebuie să respecte câteva reguli, cea mai importantă fiind că nu au voie să părăsească această clădire. Dacă o fac, nu mai pot reveni.


    Doi beneficiari au serviciilor DAS, rămaşi şomeri după apariţia coronavirusului


   Tot la Centrul pentru Persoane fără Adăpost sunt cazate 27 de persoane care au statutul de rezidenţi. Potrivit directorului DAS Braşov, Mariana Topoliceanu, 11 dintre aceştia aveau şi un loc de muncă. „În ultimele zile, după ce au apărut problemele cu coronavirusul, doi dintre ei şi-au pierdut locul de muncă”, a precizat Topoliceanu. Ceilalţi nouă merg zilnic la serviciu şi sunt monitorizaţi de asistenţii sociali.


   Pe de altă parte, referitor la persoanele fără adăpost găsite pe stradă, Mariana Topoliceanu a precizat că de acestea se ocupă alte instituţii.

Comentarii

Ultimă oră