Sari la conținut

45 de treceri de pietoni, dotate pentru nevăzători

45-de-treceri-de-pietoni-dotate-pentru-nevazatori

După ce, în anii trecuţi, 26 treceri de pietoni din oraş din zone cu risc de producerea a accidentelor rutiere, au fost dotate cu sisteme de avertizare a trecătorilor cu deficienţe de vedere, programul de semnalizare cu dispozitive acustice a „zebrelor” semaforizate va continua anul acesta cu alte 45.

Pentru realizarea lucrărilor din 2017, municipalitatea braşoveană a alocat suma de 124.000 lei, iar lucrările vor începe în cursul acestei luni. Potrivit administratorului public al Braşovului, prin realizarea acestor lucrări, municipalitatea se încadrează şi în măsurile recomandate de către Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi.

La cele 45 de treceri de pietoni incluse în program se vor instala, lângă semafoare, dispozitive acustice, care emit sunete în momentul în care se face culoarea verde pentru pietoni, astfel încât şi persoanele nevăzătoare sunt atenţionate că pot trece în siguranţă strada.

Prin lucrările la cele 45 de zebre, se va finaliza programul de accesibilizare a trecerilor de pietoni semaforizate pentru persoanele cu deficienţe de vedere.

Comentarii

Ultimă oră