Sari la conținut

5 motive pentru care să-ți încurajezi copilul să învețe o limbă străină

5-motive-pentru-care-sati-incurajezi-copilul-sa-invete-o-limba-straina

Învățarea unei limbi străine cât mai devreme în viață este definitorie pentru dezvoltarea copiilor tăi!


Chiar dacă ție poate ți se pare greu să înveți acum o limbă străină, copilul tău are o capacitate de asimilare mult mai mare. El învață în mod natural, prin joc, ceea ce nouă ne-ar lua poate mai mult timp să reținem.


Cu cât un copil începe să învețe o limbă străină mai devreme, cu atât creierul lui va fi mai receptiv.


Iată aici 5 motive pentru a-ți încuraja copilul să învețe măcar o limbă străină:

  1. Stimulează creierul și ajută la dezvoltarea lui;
  2. Încurajează gândirea analitică crescând capacitatea de memorare;
  3. Ajută la crearea de noi conexiuni între concepte și crește capacitatea cognitivă;
  4. Crește performanțele academice ale copiilor și favorizează implicarea lor în mai multe activități;
  5. Oferă copiilor oportunitatea de a-și forma o altă perspectivă asupra lumii;

Cu siguranță, niciodată nu este prea devreme sau prea târziu pentru a învăța ceva nou, mai ales dacă este vorba de o limbă străină: este un proces de învățare dinamic, satisfăcător și atrage numeroase beneficii și oportunități de dezvoltare în carieră, și nu numai.


Unde pot învăța copiii o limbă străină?


Centrul Didacto este inițiativa dedicată învățării limbii germane pentru cei mici și își propune să le ofere copiilor experiențe educaționale calitative. Misiunea Didacto este de a crește copii încrezători care vor ajunge acolo unde își propun, focusul în toate activitățile dezvoltate fiind dezvoltarea personală.


Didacto a fost fondat în anul 2020 și oferă activități educaționale pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, atât online cât și offline.


Activitățile online sunt destinate atât învățării limbii germane cât și a limbii franceze. Copii pot participa la un curs de limba germană cu profesor, unde pot învăța limba germană structurat pe toate cele 4 dimensiuni de învățare a limbii – vorbire, citire, scriere și înțelegere: în cadrul acestora, gradual, elevii vor ajunge să stăpânească limba germană și să o practice la cel mai ridicat nivel.


Cursurile Didacto sunt perfecte pentru copiii care nu au mai avut tangențe cu limba germană, deoarece grupele care încep de la A1.1 încep cu învățarea de la zero. Totuși, pentru copiii care au deja cunoștințe sau care au finalizat deja un modul oferim posibilitatea de a continua cu cursuri de A1.2 și A2.1.


Pentru că cea mai grea parte în învățarea unei noi limbi este dezvoltarea capacității de vorbire și conversație, am dezvoltat atelierele conversaționale: ele pot fi în germană, sau în limba franceză. Acestea sunt perfecte pentru părinții care caută o metodă prin care copiii lor să poată exersa, cu ajutorul metodelor non-formale, conceptele de gramatică și vocabular învățate.


Pentru toate aceste activități oferim posibilitatea de a participa gratuit la o sesiune demonstrativă. „De ce?”- s-ar putea să te întrebi - ei bine, suntem convinși că oferim experiențe educative de calitate și de aceea îți oferim posibilitatea de a te convinge singur. Aici, atât tu cât și copilul tău puteți testa modalitatea de predare, profesorul sau chiar nivelul de limbă, pentru a putea face o alegere informată.


Pe lângă cursuri și ateliere, vara și iarna organizăm tabere de limba germană în Cluj-Napoca sau cu cazare la munte, cu tematici diverse și de interes actual precum Comunicare & Media, Geografie, Actorie sau chiar și Digital & IT. În acestea, limba germană este învățată prin joacă, excursii și, mai ales, distracție.


Nu mai ezita, vizitează acum site-ul nostru, www.didacto.ro, și oferă-i copilului tău șansa unui viitor strălucit alături de Didacto.

Dacă ai întrebări sau nelămuriri despre programele noastre educaționale te așteptăm cu un email pe inscrieri@didacto.ro sau la telefon la +40 752 822 373.


Te așteptăm să învățăm împreună!

Comentarii

Ultimă oră