Sari la conținut
5-tehnici-care-te-ajuta-sa-fii-mai-fericit

Fericirea este un sentiment, cu înțelesuri diferite pentru oameni. Poate părea un scop suprem, greu de realizat sau o senzație de moment, foarte scurtă, după care alergi mereu. Sau poate o stare conștientă în care îți dai seama de cât de norocos ești. Îndiferent de felul în care percepi fericirea, huffingtonpost.com a făcut o listă cu 5 lucruri, care te pot ajuta să ajungi mai aproape de ea:

  1. Scrie-i unui prieten vechi. Întotdeauna te vei simți mai bine, dacă îți vei așterne gândurile pe hârtie. Sau pe o tastatură, nu contează. Studiile arată că 15-20 de minute de scris pe lună poate fi terapeutic: îți îmbunătățește starea de bine și îți micșorează nivelul de stres. Mai mult, scrisul din suflet poate ameliora simptomele de astm sau poate grăbi vindecarea rănilor. Atunci când scrii unui vechi prieten, îți întărești relațiile sociale, lucru care ajută și el la reglarea nivelului de stres.
  2. Fă complimente. Generozitatea te face mai fericit și mai sănătos. Dar ce poți face atunci când nu ai timp să faci voluntariat, nu ai bani să donezi unei cauze caritabile sau nu ai cum să-i împrumuți unui prieten mașina? În acest caz poți compensa cu ajutorul cuvintelor și cu ajutorul gândurilor. Când faci complimente sau când ai gânduri bune despre cineva și tu te simți mai bine. Este o situație din care toată lumea are de câștigat.
  3. Cere ajutorul. Ajutorul pe care îl oferi și cel pe care îl soliciți sunt părți ale aceleiași monede. Este foarte important să existe un echilibru, pentru a-ți păstra starea de bine și a fi fericit. Nu ezita niciodată să ceri ajutorul de teamă să nu pari slab sau incompetent. Ai fi surprins să afli că sunt oamenii în jur mai mult decât bucuroși să te ajute. A cere ajutor se referă la solicitarea unui favor, la o discuție profundă cu un prieten derspre o anumită problemă sau la delegarea unui responsabilități ale tale către altcineva.

CONTINUAREA PE CLICK.RO

Comentarii

Ultimă oră