Sari la conținut

5 tipuri de brânză pe care ar trebui să le încerci

5-tipuri-de-branza-pe-care-ar-trebui-sa-le-incerci

Tot mai mulţi oameni adopată un stil de viaţă sănătos din care nu lipsesc alimentaţia sănătoasă şi mişcarea fizică. Iar din alimentaţia sănătoasă nu poate fi exclusă brânza, care este unul dintre cele mai consumate produse la nivel mondial. Există zeci de mii de varietăţi de brânză care pot fi incluse în alimentaţia sănătoasă, însă există persoane care pot trăi toată viaţa şi să nu fi gustat în viaţa lor unele dintre cele mai rare din brânzeturi. Iată o listă cu cele mai interesante sortimente de brânză:



# 1: Pecorino – ItaliaAcest sortiment a apărut în urmă cu aproximativ 2000 de ani în satele din apropierea Romei. În 1884, cosiliul local al oraşului a interzis comercializarea brânzei sărate în magazine astfel încât producătorii s-au mutat în Sardinia. Pecorino este făcută exclusiv din lapte de oaie din Sardinia. Există câteva varietăţi ale acestei brânze care diferă în funcţie de regiune.
 

# 2: Camembert – FranceCamembert şi Brie sunt precum fraţii, ultimul fiind cel mai în vârstă. Ambele sortimente sunt făcute din lapte de vacă nepasteurizat. Datorită procesului unic de fabricaţie, aceste brânzeturi au o textură moale. Iar Camembert este un mic mai moale în interior decât Brie.

Marie Harel, un fermier din Normandia, în Franţa a făcut brânza Camembert în 1791. Auzise de la un preot despre Brie aşa că s-a decis să creeze propriul sortiment. Această brânză se mănâncă foarte bine cu biscuiţi.


# 3: Gruyere – ElveţiaGruyere este denumită după oraşul cu acelaşi nume. A fost pentru prima oară fabricată în secolul XII. Bacteriile din această brânză produc baloane de dioxid de carbon care îi oferă găurile caracteristice. Procesul unic de fabricaţie îi conferă o textură tare şi o savoare uşor picantă. Gruyere este cel mai bine servită în felioare subţiri, sau alături de salate şi paste.

 
# 4: Mascarpone – ItaliaMascarpone este un sortiment care a fost prima oară făcut în secolul XVI. Este un produs realizat din 3 straturi de cremă, ceea ce înseamnă că are un conţinut de cel puţin 75% grăsime unt. Mascarpone este făcută din cremă încăzită la 85 grade C, la care se adaugă acid tartaric. Mixtura este congelată timp de 12 ore. Mascarpone se serveşte cel mai bine rece cu un pic de zahăr. Sau poate fi folosită ca şi cremă pe desert.



# 5: Red Windsor Cheese – AngliaEste unul dintre puţinele sortimente de culoare roşie. Culoare neobişnuită este dată de vinul de Bordeaux sau Porto folosit în procesul de fabricaţie. Brânza are o textură fermă cu dungi de culoare roşie. Are un gust puternic cu o urmă de vin. Se serveşte cel mai bine cu biscuiţi ăi este numai bună pentru a-ţi şoca invitaţii.


Citeste zilnic sfaturi si informatii utile pentru tine si familia ta pe SFATULPARINTILOR.RO.

Comentarii

Ultimă oră