Sari la conținut

500 de km, în 14 zile. Doi militari din Galaţi ajung miercuri la Făgăraș, în drumul lor către Alba Iulia, refăcând simbolic, traseul Regimentului 11 Dorobanţi „Siret”

500-de-km-in-14-zile-cei-doi-militari-din-galati-ajung-miercuri-la-fagaras-in-drumul-lor-catre-alba-iulia

Cristi Onofrei (Jandarmeria Galaţi) şi Alexandru Vlasie (Batalionul 300 Infanterie Mecanizată Galaţi) au pornit pe 17 noiembrie 2018 într-un „maraton” al Centenarului, o cursă de alergare prin care vor să refacă, simbolic, traseul Regimentului 11 Dorobanţi „Siret” Galaţi din Campania anului 1916.

Pe 1 Decembrie şi-au propus să ajungă la Alba Iulia, iar ieri au trecut şi prin Braşov, fiind întâmpinaţi la Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” din Braşov.

Următoarea oprire va fi în data de 28 noiembrie 2018, în Făgăraş, la Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte „Constantin Brâncoveanu”.

Practic, pe o vreme nu tocmai prietenoasă, cei doi au de parcurs zilnic câte un semi-maraton, cursa fiind de o deosebită anduranţă.

„Scopul acestui maraton este de a duce, în garnizoanele Focşani, Buzău, Braşov, Făgăraş, Sibiu şi Alba Iulia, mesajul urmaşilor dorobanţilor Regimentului 11 Dorobanţi «Siret» Galaţi, la 100 de ani de la Marea Unire. Distanţa parcursă de colegii noştri va depăşi 500 de km. Refăcând traseul regimentului gălăţean din Campania anului 1916, prin Valea Buzăului, colegii noştri se vor reculege la monumentele eroilor români, de pe traseu şi vor marca, simbolic, data de 14/27 august 1916, ora 23:00, zi în care Regimentul 11 Dorobanţi a cucerit Crasna, fosta vamă cu Imperiul Habsburgic”, au transmis militarii braşoveni, care le-au urat „Succes în continuare!” celor doi bravi militari.

Cristi Onofrei este supranumit şi „Îngerul copiilor bolnavi”, datorită sutelor de curse caritabile pe care le-a organizat şi la care a alergat.

Comentarii

Ultimă oră