Sari la conținut

În cele patru luni de derulare a programului de fertilizare in vitro demarat de Ministerul Sănătăţii au fost realizate până acum 52 de proceduri. În total au fost depuse  451 de dosare.

""Suntem mulţumiţi că programul a început să funcţioneze într-un timp relativ scurt. Totuşi, procentul de aproximativ 12% a procedurilor realizate este destul de mic. Aşteptăm mai multă implicare din partea unităţilor sanitare acceptate în program, dar şi a beneficiarilor şi atragem atenţia că, dacă nu sunt grăbite procedurile există riscul de a nu mai fi timp până la sfârşitul anului pentru finanţare chiar dacă dispunem de fondurile necesare"", a declarat ministrul sănătăţii Ladislau Ritli.


Ministerul Sănătăţii susţine financiar o singură procedură de FIV, în două etape: 4.920 lei după realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin puncţie foliculară, recoltarea spermei şi procesarea acesteia, inseminarea ovocitelor, transferul embrionar) şi 1.230 lei după confirmarea finalizării procedurii FIV/ET cu o sarcină, urmată de naştere.



Opt clinici din ţară, între care şi una din Braşov, au fost admise, până în prezent, pentru a derula programul MS, dar lista unităţilor care se pot înscrie în program rămâne deschisă. (L.A.)

Comentarii

Ultimă oră