Sari la conținut

6 tone de legume și fructe, confiscate din piața Stupini

6-tone-de-legume-si-fructe-confiscate-din-piata-stupini

Astăzi, 6 septembrie, în intervalul orar 08.30 – 11.30, 40 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Poliției Municipiului Brașov au desfășurat activități specifice de verificare într-o piață din Cartierul Stupini, ce au vizat legalitatea operațiunilor de transport, comercializare, și depozitare a legumelor și fructelor.

Activitățile specifice au avut în vedere modalitatea de respectare a prevederilor privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de comerţ ilicite, pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol  și pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Astfel, în prima parte a activității, polițiștii au acționat pe rutele de transport către piața agroalimentară și au verificat 64 de autoturisme.

În cadrul activităților desfășurate în incinta pieței, au fost verificate 42 de persoane fizice și juridice, și, ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 29.500 lei.

A fost confiscată cantitatea de 5843 kg legume-fructe, în valoare de aproximativ 9000 lei, mărfuri pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative.

Comentarii

Ultimă oră