Sari la conținut

60 de elevi brașoveni vor descoperi tainele meşteşugurilor tradiţionale din Ţara Bârsei

60-de-elevi-brasoveni-vor-descoperi-tainele-mestesugurilor-traditionale-din-tara-barsei-

Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov a finalizat recent procesul de selecție a elevilor participanți la tabăra de creație meșteșugărească adresată copiilor din zona metropolitană Brașov, acțiune care face parte din proiectul cultural „Meșteșuguri și tradiții urbane în Țara Bârsei”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

În etapa de înscriere la tabăra de vară ”Micii artizani din Țara Bârsei” au aplicat 68 de elevi din clasele V-VII.

Tabăra se va desfășura în perioada 17 iulie – 11 august, în incita Bastionului Țesătorilor. Vor fi organizate 2 sesiuni a câte 10 zile lucrătoare pentru fiecare sesiune, iar activitatea zilnică în cadrul atelierelor se va derula pe parcursul a 5 ore. Numărul de copii participanți la fiecare sesiune de tabără este de 30 de elevi, mai exact, 6 copii/atelier. Participarea copiilor selectați la tabăra de creație este gratuită.

Atelierele de creație care se vor desfășura în cadrul taberei sunt: creaţie de păpuși din materiale textile, crestături în lemn, ceramică figurativă, împletituri fibre/fire naturale şi realizarea de icoane tradiționale pe sticlă, în tehnica Șchei.

Scopul atelierelor este de a stimula creativitatea copiilor. Valoarea totală a proiectului este de 63.000 de lei, din care finanțarea nerambursabilă AFCN este de 49.745 lei, iar contribuția AMB este de 13.392 lei.

Comentarii

Ultimă oră