Sari la conținut

601 contestații au fost depuse, în județul Brașov, la Evaluarea Națională

601-contestatii-au-fost-depuse-in-judetul-brasov-la-evaluarea-nationala

La Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea iunie-iulie 2021, au fost depuse, în județul Brașov, 601 contestații

Rezultatele a 601 lucrări scrise ale absolvenților clasei a VIII-a din județul Brașov la Evaluarea Națională, din cele 7.553,au fost contestate.320 de contestații au fost depuse la Limba română, 267 la Matematică și 14 la Limba maternă.


Toți cei care au depus contestații au completat și semnat o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.


Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 4 iulie.


Media finală obținută la examenul de Evaluare Națională va avea o pondere de 80 de procente în calculul mediei de admitere pentru repartizarea în clasa a IX-a. Celelalte 20 de procente din media de admitere sunt reprezentate de media de absolvire a claselor V-VIII.


Absolvenții de gimnaziu care au studiat în limbile minorităților naționale, pot alegeca lacalcularea mediei de admitere să nu fie luat în considerare rezultatul la proba de limba și literatura maternă. În acest caz, acești absolvenți vor putea opta, la repartiția în clasa a IX-a, doar pentru locurile la clasele cu predare în limba română.

Comentarii

Ultimă oră