Sari la conținut

7 ianuarie 2022 va fi prima zi în care vor fi încasate impozitele locale și abonamentele de parcare

7 ianuarie 2022 va fi prima zi în care vor fi încasate impozitele locale și abonamentele de parcare în parcările de reședință. Brașovenii nu trebuie să se înghesuie la ghișee, pentru că termenul de plată este până la 31 martie, și au la dispoziție mai multe metode, care nu necesită prezența la agenția fiscală.


Termenele de plată pentru impozitele și taxele locale datorate de persoanele fizice și juridice pentru anul 2022 sunt 31 martie și 30 septembrie.
Impozitul pe clădiri, teren și mijloace de transport, datorat aceluiași buget local de către contribuabil, de până la 50 de lei inclusiv, se plătește integral până la primul termen de plată.


Pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri, teren sau mijloace de transport, datorat pentru întregul an de către contribuabil, până la 31 martie, se acordă obonificație de 5 %.

Din 7 ianuarie încep încasările, în sediu accesul este doar cu certificat verde sau echivalent. Însă, pe lângă modalitatea de a plăti on-line, în curtea interioară a Directiei Fiscale Brasov, situată pe Dorobanților există un automat selfpay. Accesul la automatul selfpay este permis fără certificat verde. În afară de acest automat, mai există alte 97 de asemenea aparate în tot judetul Brașov, dintre care 50 în municipiul Brașov.

Comentarii

Ultimă oră