Sari la conținut

7 milioane de lei pentru baze sportive şi canalizare

Guvernul României a aprobat, printr-o hotărâre de urgenţă, direcţionarea a peste 7 milioane de lei către bugetul judeţului Braşov.
Sumele alocate provin din sumele defalcate pe taxa pe valoare adăugată (TVA) pentru finanţarea Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural.
Cum s-au împărţit banii. Cele  7,8 milioane de lei vor ajunge la bugetele localităţilor din mediul rural, în special pentru reţele de apă şi canalizare. Cea mai mare sumă a fost  alocată pentru Sâmbăta de Sus - 1,36 milioane de lei, pentru proiectul de alimentare cu apă a comunei. Predealului i-a fost alocată suma de 134.000 de lei pentru extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă. Fonduri cu acelaşi scop au mai primit comunele Şoarş, Voila şi Holbav, iar la Săcele vor ajunge 154.000 de lei pentru realizarea unui sistem de canalizare şi a unei staţii de epurare a apei menajere.
Unde se fac baze noi. Pentru noi baze sportive, Guvernul României a alocat judeţului Braşov fonduri în valoare de 4,6 milioane de lei. Cei mai mulţi bani îi va primi comuna Cristian - 496.000 de lei, iar restul va fi folosit pentru modernizarea bazelor sportive din Apaţa, Bran, Moieciu, Crizbav, Hălchiu şi Mândra.

Comentarii

Ultimă oră