Sari la conținut

8 cursuri de formare profesională pentru şomeri, în luna mai

8-cursuri-de-formare-profesionala-pentru-someri-in-luna-mai

În luna mai, şomerii braşoveni se pot înscrie gratuit la cursuri de formare profesională în meserii precum: agent de securitate, casier, confecţioner-asamblor articole din textile, manager proiect, cameristă, ospătar, recepţioner hotel şi sudor.

Cursurile sunt organizate, în mod gratuit, pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov, fie că este vorba de şomeri indemnizaţi sau neindemnizaţi.

  Perioada preconizată pentru începerea celor 8 cursuri de formare profesională este cuprinsă între 22 – 25 mai 2018, iar durata lor variază între 2 şi 6 luni, conform specificului meseriei.

Studiile necesare în vederea participării la unul dintre cursurile de formare profesională sunt: studii superioare pentru cursul de manager proiect, liceul pentru cursul de recepţioner hotel; studii minime obligatorii pentru cursurile de: agent securitate, casier, şi sudor; învăţământ gimnazial pentru cursurile de cameristă şi ospătar.

Pentru înscriere, şomerii au nevoie de un dosar care să cuprindă, în original şi copie, actul de identitate, certificatul de naştere, actele de studii eliberate în condiţiile legii, actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice, cerere de înscriere la programul de formare profesională şi angajament, recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agenţiei.

Informaţii suplimentare despre aceste programe de formare profesională se pot obţine la sediul instituţiei din Braşov, str. Lungă, nr.1A, cam.8 sau la tel. 0268/416.879, int. 124.

Comentarii

Ultimă oră