Sari la conținut

80 de milioane de lei pentru modernizarea Spitalului Judeţean, până în 2019

80-de-milioane-de-lei-pentru-modernizarea-spitalului-judetean-pana-in-2019

Potrivit unui plan de dezvoltare, Consiliul Judeţean şi Ministerul Sănătăţii vor investi, în următorii trei ani, 80 de milioane de lei în modernizarea Spitalului Judeţean. 50 de milioane vor fi folosite pentru lucrări de reabilitare, iar restul pentru dotarea cu aparatură medicală. Ministerul Sănătăţii a dat un ordin prin care dispune înfiinţarea în cadrul secţiei de Neurologie a Spitalului Judeţean a unui centru de accidente vasculare acute. Conducerea unităţii a alocat deja fonduri pentru achiziţionarea aparaturii necesare. Preşedintele Comisiei de Sănătate din cadrul Consiliului Judeţean, Mariana Câju, a precizat că anul acesta se va finaliza şi centrul de transplant renal.

Proiectele secţiei de Cardiologie Intervenţională sunt prioritare. Astfel, în cel mult o lună va intra în funcţiune o sală de angiografie, complet dotată de către Academia de Ştiinţe Medicale împreună cu Ministerul Sănătăţii. Aici a  fost adusă aparatură de peste un milion de euro. Proiectul este în fază de avizare”, a menţionat Mariana Câju.

Acestea nu sunt singurele centre de specialitate care se vor deschide la Spitalul Judeţean în următorii trei ani. Astfel, printr-un program al Ministerului se va înfiinţa un centru regional de arşi, care va funcţiona în cadrul secţiei de chirurgie plastică. Până în 2019, Spitalul Judeţean va avea şi o secţie de radioterapie. La unitatea medicală sunt trataţi anual aproximativ 9.500 de pacienţi bolnavi de cancer.

Comentarii

Ultimă oră