Sari la conținut
a-cazut-de-pe-tiroliana-

Accident grav la un complex turistic din Bran. O femeie de 33 de ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut de la 15 metri înălţime, în timp ce se dădea cu tiroliana. Deocamdată nu se ştie cum s-a putut produce aşa ceva dar poliţiştii au deschis o anchetă pentru a se stabili dacă echipamentul femeii a fost sau nu asigurat corect ori dacă nu cumva acesta şi a deschis accidental mecanismul de prindere a hamurilor.

Femeia era în vacanţă la Bran împreună cu soţul şi cei doi copii şi au vrut să profite de faptul că la complexul în care erau cazaţi turiştilor li se oferă diverse activităţi în aer liber, toate supravegheate de angajaţi specializaţi şi astfel au decis să se dea cu tiroliana. Nu se ştie de ce, dar la jumătatea traseului, tânăra a căzut de pe cablu şi a plonjat în gol. În urma căzăturii s-a lovit grav la cap iar medicii au transportat-o de urgenţă cu un elicopter SMURD la Târgu Mureş. Conducerea complexului de agrement nu a vrut să facă niciun comentariu în legătură cu nefericitul accident însă a demarat o anchetă internă în paralel cu cea a poliţiei pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Cercetările sunt abia la început şi sunt efectuate de o echipă mixtă format din poliţişti, inspectori de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului precum şi inspectori de la I.S.C.I.R.

„Poliția Stațiunii Bran a fost sesizată despre faptul că la un complex turistic din stațiune, o persoană de sex feminin a căzut de pe o instalație tiroliană. Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului și au constatat că baza de agrement a complexului menționat include și o instalație tip tiroliană, în  lungime de 35 m și o înălțime de 10-15 m, la care au acces gratuit turiștii cazați în complex. Cu puțin timp înainte de sesizare, o turistă de 33 ani cazată la complexul respectiv, a utilizat instalația tiroliană și a căzut în timp ce cobora. Victima a fost transportată la spital, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a declarat comisarul şef Liviu Naghi purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov. „Trebuie să vedem dacă locul era autorizat, dacă s-au respectat toate normele şi indicaţiile producătoului care a dat acele echipamente, dacă cei care le-au folosit le-au exploatat în condiţiile prescrise iar dacă se constată că echipamentul este de vină vom trimite la laborator piesele şi componentele care fac obiectul suspiciunilor”, a declarat Sorin Susanu comisar şef la Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Braşov.

• Sub strictă supraveghere medicală

Medicii spun că în momentul în care femeia a ajuns la Târgu Mureş avea o hemoragie internă care a necesitat intervenţie chirurgicală. Femeia a rămas toată noaptea sub stricta supravghere medicală a doctorilor de la secţia de terapie intensivă.

Comentarii

Ultimă oră