Sari la conținut
a-doua-etapa-de-inscriere-in-clasa-pregatitoare

A început cea de-a doua etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare. În judeţul nostru,  în prima etapă au fost înscrişi aproape 4.200 de micuţi. Părinţii vor putea afla la ce şcoală au fost admişi copiii lor în data de 24 mai.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar îi sfătuiesc pe părinţi să consulte listele din şcoli sau să acceseze site-ul inspectoratului pentru mai multe informaţii. Ei pot opta pentru trei unităţi de învăţământ, dar cererea se depune la prima dintre acestea. În perioada 20-23 mai va avea loc analizarea cererilor, iar în 24 mai se vor afişa listele cu copiii admişi.  „Pe părinţi îi sfătuiesc să consulte listele de la şcolile disponibile, să-şi aleagă trei opţiuni unde şi-ar dori să-şi înscrie copilul, prima opţiune va fi cea mai importantă şi aceea va fi validată”, a declarat pentru Braşovul Tău Eugenia Creţoi, inspector şcolar de specialitate ISJ Braşov.  
Cea de-a doua etapă de înscriere se încheie în 17 mai. „A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare este destinată copiilor care fie nu au fost înscrişi în prima etapă, fie nu au putut fi repartizaţi pe locurile pentru care au optat. Părinţii pot completa cererile online, cu obligativitatea ca acestea să fie validate la secretariatele unităţilor de învăţământ alese. Opţiunile pot fi făcute numai pentru acele unităţi de învăţământ unde mai există locuri disponibile, conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene”, precizează un comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Comentarii

Ultimă oră