Sari la conținut

A doua linie RATBV cu autobuze electrice: 23 B (Triaj – Stadionul Municipal)

a-doua-linie-ratbv-cu-autobuze-electrice-din-brasov-23-b-triaj-stadionul-municipal

 Braşovenii pot circula cu noile mijloace de transport în comun începând cu data de 11 iunie


     După ce a fost asigurat necesarul de autobuze electrice pe linia 36, începând de astăzi, RATBV a început să introducă astfel de vehicule şi pe linia 23 B (Triaj – Stadionul Municipal). Acesta este al 4-lea autobuz electric SOR scos pe traseu, după ce primele trei au fost introduse pe linia 36 de aproape o lună. De altfel, până acum, cele trei mijloace de transport au parcurs deja 2.000 de kilometri.

După ce va fi completată flota de autobuze electrice pentru linia 23B, astfel de vehicule vor fi introduse şi pe liniile 9, 15, 22, 29, 32, 34, 53.


   Pe de altă parte, RATBV a anunţat miercuri că, în prezenţa specialiştilor de la firma Rail Electronics, parte a grupului SOR, că a fost realizată şi recepţia staţiei de încărcare rapidă de pe strada Independenţei (la capătul liniei 36). Reprezentanţii RATBV au precizat că această staţie de încărcare rapidă poate deservi două autobuze în acelaşi timp. Încărcarea rapidă se realizează cu o putere de maxim 160 kw pentru fiecare autobuz, ceea ce se traduce prin încărcarea cu aproximativ 1% pe minut pentru bateriile fiecărui autovehicul.


   „Aceste staţii de încărcare rapidă vor fi esenţiale în operarea autobuzelor electrice SOR pe timpul sezonului rece, atunci când autovehiculele vor avea un consum mai mare de energie”, au precizat reprezentanţii RATBV.


   O altă staţie de încărcare rapidă cu două posturi a fost montată la sediul RATBV de pe Strada Hărmanului. Tot la sediul RATBV sunt funcţionale cinci staţii de încărcare lentă.

Comentarii

Ultimă oră