Sari la conținut

A doua „poartă de intrare” în Spitalul de Copii Braşov a fost complet renovată

a-doua-poarta-de-intrare-in-spitalul-de-copii-brasov-a-fost-complet-renovata

După Urgenţe, Policlinica. A doua „poartă de intrare” în Spitalul de Copii Braşov a fost complet renovată. Anul viitor, cu bani europeni, ambulatoriul spitalului va fi dotat şi cu aparatură de înaltă performanţă


   Ieri a fost inaugurat Ambulatoriul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, reparat şi igienizat în urma unei investiţii finanţate din bugetul judeţului.

Lucrările realizate în cadrul Ambulatoriului au constat în schimbarea uşilor, montarea tapetului PVC, zugrăvirea spaţiilor, înlocuirea instalaţiilor electrice şi sanitare. Valoarea contractului a fost de 523.500 lei, iar lucrările au fost terminate în termenul stabilit cu constructorul.

Lucrările au durat patru luni şi s-au realizat pe zone separate, astfel că activitatea medicală nu a avut de suferit. În structura Ambulatoriului sunt în prezent 14 cabinete (de pediatrie, alergologie, diabet, ORL, dermatologie, endocrinologie, ginecologie, hematologie, stomatologie, oftalmologie etc.) cu anexele aferente, respectiv recepţie, săli de tratamente şi toalete.

„Am inaugurat acum două săptămâni Unitatea de Primiri Urgenţe, iar astăzi (marţi, n.r.) inaugurăm Ambulatoriul integrat. Practic, cele două porţi de acces în spitalul nostru funcţionează acum în spaţii corespunzătoare, astfel că ne putem primi pacienţii în condiţii optime de confort şi siguranţă. Ne bucurăm că am realizat aceste reparaţii, iar în anul 2020 avem nevoie de aproximativ 500.000 lei pentru aparatură, instrumentar şi mobilier pentru aceste cabinete. Oricum, pentru dotarea Ambulatoriului cu aparatură de înaltă performanţă Consiliul Judeţean Braşov a depus un proiect cu fonduri europene de 10.000.000 lei, pentru care aşteptam aprobarea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru”, a explicat dr. Liviu Muntean, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov.

Secţia de Pediatrie I va fi gata până în 31 decembrie 2019

Acesta a mai spus că s-au finalizat şi reparaţiile la centrala termică a spitalului, al căror cost a fost de 86.000 lei, iar până la 31 decembrie 2019 urmează să se încheie lucrările la secţia Pediatrie I (reparaţii şi igienizare la Compartimentul de neonatologie, a căror valoare este de 689.000 lei), la Spălătorie (reparaţii şi dotare cu maşini de spălat performante, practic aceasta fiind înnoită în totalitate în urma unei investiţii de 285.000 lei), precum şi lucrările de amenajare a sălilor de curs pentru studenţi şi a Biroului de Management al Calităţii, care se ridică la suma de 150.000 lei.


    În ultimii patru ani, bugetul alocat de Consilul Județean Brașov în ultimii patru ani Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov a crescut constant. Astfel, în anul 2016, unitatea a beneficiat de o alocare de 1.130.550 lei, în 2017 – 1.311.350 lei, în anul 2018 – 2.724.820 lei, iar în 2019 – 4.196.500 lei.

Comentarii

Ultimă oră