Sari la conținut

A început completarea cererilor-tip de înscriere la examenul național de Bacalaureat

a-inceput-completarea-cererilortip-de-inscriere-la-examenul-national-de-bacalaureat

A început completarea cererilor-tip de înscriere la examenul național de Bacalaureat. Înscrierile propriu-zise, adică etapa depunerii sau trimiterii acestor cereri la școală, în perioada 31 mai și 4 iunie. În ziua de 1 iunie școlile sunt închise, fiind zi nelucrătoare.


Procedura de înscriere la examenul național de bacalaureat 2021 prevede ca în săptămâna de dinaintea înscrierii candidații să completeze cererile-tip „în vederea aprobării termenelor prevăzute de calendarul de Bacalaureat”.


Înainte de completarea cererilor, Prima etapă obligatorie este absolvirea liceului și confirmarea din partea profesorilor/ dirigintelui că situația școlară a fost încheiată. Apoi toți candidații, atât cei care au terminat liceul acum, cât și cei din seriile anterioare trebuie să completeze cererea de înscriere la Bacalaureat 2021. Atenție, toți candidații completează partea I.


Candidaţii care solicită recunoaşterea/echivalarea unor probe susţinute în anii anteriori sau sesiunile anterioare completează atât partea I cât şi partea a II-a din cererea de înscriere.


Candidaţii care, în cel puţin una din clasele a IX-a – a XII-a, au obţinut premii individuale la concursuri/olimpiade şcolare internaţionale, recunoscute de către Ministerul Educaţiei și Cercetării la o disciplină inclusă în lista disciplinelor de Bacalaureat, şi care solicită echivalarea probei scrise respective, completează partea I şi partea a III-a din cererea de înscriere.


Toate documentele de înscriere pot fi transmise și depuse prin mijloace electronice, pe adresa pusă la dispoziție de școală, după ce au fost completate și semnate. Ele pot fi depuse și fizic la secretariatele unităților de învățământ-centre de examen, dar pot fi transmise și prin poștă.


După depunerea lor electronică sau prin poștă, verificați dacă au ajuns la unitatea de învățământ.

Comentarii

Ultimă oră