Sari la conținut

A început la Brașov testarea în cabinetele medicilor de familie în vederea depistarii infecției cu SARS-CoV- 2

a-inceput-la-brasov-testarea-in-cabinetele-medicilor-de-familie-in-vederea-depistarii-infectiei-cu-sarscov-2

A început testarea cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiana, in vederea depistarii infectiei cu Sarscov 2. Această activitate se desfășoară în anumite cabinete ale medicilor de familie și în centre de permanență, care sunt în contract cu Casa de Asigurari de sănatate a judetului Brasov.

Autoritățile au decis că medicii de familie care vor face teste în cabinetele lor pot testa și persoane din afara listei de pacienți înscriși. Pentru a te putea testa gratuit la medicul de familie trebuie să îndeplinești criteriile stabilite de INSP - definiția de caz.

Ordinul nr. 58/4/2022 privind modificarea si completarea Ordinului Ministrului Sănătății și al Președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 68/101/2021 pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății, privind plata furnizorilor de servicii medicale aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate, care desfășoară activitatea de vaccinare, a fost publicat în Monitorul Oficial.


Medicii de familie care sunt în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate pentru activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 pot opta pentru încheierea unui act adițional pentru activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană, în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2. Medicii de familie care nu sunt implicați în activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 și doresc să desfășoare activități de testare pot încheia un contract distinct cu casa de asigurări de sănătate.

Testarea se realizează în cadrul cabinetelor medicale din asistența medicală primară sau în cadrul cabinetelor din centrele de permanență, iar informațiile privind persoanele testate sunt raportate în Corona Forms.


Medicii de familie pot testa atât persoanele înscrise în lista proprie, cât și oricare alte persoane, cu condiția ca acestea să fie eligibile, la un interval de cel puțin 48 de ore între două testări succesive.

Persoanele eligibile pentru testare sunt cele înscrise pe lista proprie a medicului de familie, precum și persoanele care nu au medic de familie sau sunt înscrise pe lista altui medic de familie. Aceste servicii se acordă indiferent de statutul de asigurat al persoanei, fără a fi necesară folosirea cardului de sănătate emis de CAS sau ale documentelor înlocuitoare ale acestuia.

Informații despre centrele de testare din Brașov se pot obține aici.

Comentarii

Ultimă oră