Sari la conținut

A încercat să bage droguri în Penitenciarul Codlea

Agenţii de la sectorul Vizită-Pachet-Cumpărături, din Penitenciarul Codlea, au depistat, zilele trecute, într-un pachet adus de un vizitator pentru un deţinut trei pliculeţe de cannabis. Acestea erau ascunse în două pungi de napolitane. Vizitatorul riscă să ajungă şi el după gratii, întrucât fapta sa este infracţiune. „În data de 01.02.2011, în jurul orelor 17.30, cu ocazia efectuării controlului de specialitate şi a celui antiterorist asupra unui pachet care urma să ajungă la o persoana privată de libertate, au fost identificate trei pliculeţe sigilate termic, cu un conţinut de natură vegetală uscată de culoare verde-brun (suspect a fi cannabis). Pliculeţele, cântărind fiecare aproximativ cinci grame, au fost disimulate în două pungi de napolitane", a declarat comisarul Dan Rusu, purtătorul de cuvânt al penitenciarului.

Sprijin de la Brigadă. Comisarul a precizat că pentru identificarea exactă a substanţelor stupefiante a fost solicitat sprijinul Brigadei de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, care s-a deplasat la sediul Penitenciarului Codlea în seara aceleiaşi zile şi a ridicat pliculeţele respective. Totodată, faţă de persoana care a încercat să introducă substanţele interzise în închisoare a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, fiind suspectată de „introducere de bunuri şi obiecte interzise în penitenciar”.

Riscă închisoarea. Sursa citată a menţionat că, printr-o modificare a Legii 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, introducerea de obiecte interzise a devenit infracţiune, vizitatorii depistaţi riscând să ajungă şi ei după gratii pentru o perioadă cuprinsă între o lună şi doi ani sau să fie amendaţi. În cazul angajaţilor din penitenciar, infracţiunea este considerată mai gravă, iar pedeapsa maximă este dublă.  Ofiţerul a adăugat că este prima tentativă din 2011 de a introduce droguri de mare risc în penitenciar, după ce, în luna martie 2010, personalul care îşi desfăşoară activitatea la sectorul Vizită-Pachet-Cumpărături a descoperit o substanţă interzisă disimulată într-un cozonac.

Comentarii

Ultimă oră