Americanul Phil Laak a stabilit luni un nou record mondial pentru cea mai lungă partidă de poker din istorie, 115 ore, cu peste două zile mai mult decât precedentul record.
Jucătorul profesionist de poker, de 37 de ani, a început partida miercurea trecută la prânz şi a încheiat luni la 7 dimineaţa. El a spus că se simte încă bine, dar nu vrea să dăuneze corpului său mai mult decât e cazul.
Jucătorii s-au perindat prin faţa sa pe tot parcursul partidei, care nu va putea autentificată de Cartea Recordurilor decât peste câteva luni. Pentru fiecare oră de joc, Phil Laak a avut dreptul la o pauză de cinci minute, pe care le putea cumula pentru a beneficia de întreruperi mai mari. În timpul partidei nu a consumat nici cofeină, nici stimulante şi a putut trage un pui de somn de o jumătate de oră.
Evenimentul a putut fi urmărit în fiecare zi de peste 130.000 de persoane din 90 de ţări, prin intermediul unei webcam.
Precedentul record mondial oficial era de 72 de ore şi 2 minute ,fiind deţinut de Larry Olmsted.
Laak este iubitul actriţei Jennifer Tilly, nominalizată la Oscar, care în ultimii ani a devenit şi ea jucătoare profesionistă de poker. El a promis că va dona jumătate din cei 6.766 dolari câştigaţi luni pentru ”Camp Sunshine”, o asociaţie care se ocupă de copiii bolnavi incurabil.