Sari la conținut
a-murit-prorectorul-doru-talaba

Profesorul universitar  doctor  inginer Doru Talabă a murit noaptea trecută, în urma unui accident. El ocupa funcţia de prorector al  Universităţii Transilvania . Doru Talabă era profesor la catedra de Organe de Maşini, Mecanisme şi Robotică, fiind specializat în mai multe ştiinţe  mecanice.

Accidentul rutier a avut pe DN 7, în comuna arădeană Vladimirescu. Potrivit primelor cercetări, un TIR a virat la stânga, iar profesorul universitar, aflat la volanul unui autoturism  Peugeot, care se angajase în depășirea unei coloane de mașini, nu a mai putut opri și mașina pe care o conducea  a intrat sub TIR. În urma impactului, Doru Talabă a decedat, iar pasagerul din dreapta, a suferit răni grave, fiind preluat de o autospecială SMURD.

Profesorul Doru Talabă este autorul primei cărţi “Bazele CAD” publicată în Romania, în anul 2000. Sub îndrumarea sa, mai multe resurse de cercetare au fost dezvoltate în premieră absolută în România. Era autor de cărţi de specialitate şi studii recunoscute internaţional, coordonator de doctorate, membru al mai multor comitete ştiinţifice internaţionale. Doru Talabă a fost absolvent al Universităţii Braşov,  promoția 1984  şi  în anul 1988 şi-a început cariera universitară. Avea 55 de ani, era căsătorit şi avea doi fii.

Comentarii

Ultimă oră