Sari la conținut

A patra ediţie a festivalului „Vin la munte”, are loc sâmbătă şi duminică, la Braşov

a-patra-editie-a-festivalului-vin-la-munte-are-loc-sambata-si-duminica-la-brasov

 Pasionaţii de vinuri se vor putea bucura la acest sfârşit de săptămână de a patra ediţie a festivalului „Vin la munte”. 40 de crame îşi vor prezenta publicului cele mai bune vinuri, în număr de peste 350 din România, dar şi din ţări precum Georgia, Armenia sau Grecia.

„Cel mai frumos stand – cred eu – fiindcă tot suntem în apropierea sărbătorilor pascale, vine de pe Sfântul Munte Athos, unde sunt 20 de  mănăstiri şi există o chilie, Mylopotamos se numeşte, care face vinuri pentru acest munte, pentru întreg locaşul. Sunt pentru prima oară în România şi o să prezinte câteva etichete şi ei”, a dezvăluit somelier Daniel Bichir.

La festival, din cele peste 350 de vinuri, 80 sunt înscrise la concurs. Printre acestea se află vinuri de 98 de puncte, din maxim 100 de puncte posibile, în condiţiile în care concursurile sunt câştigate de obicei de vinuri cu 85-95 de puncte. Concursul se va desfăşura sâmbătă, 13 aprilie 2019, începând cu ora 14.00, iar la desemnarea celui mai bun vin vor participa două echipe de câte 20 de persoane, una a angajaţilor din horeca, iar alta a clienţilor care au cunoştinţe temeinice în acest domeniu.

Piaţa vinului la Braşov este în creştere, potrivit lui Daniel Bichir: „Este o creştere foarte mare, se vede că gradul de absorbţie a fondurilor europene a fost de 100%. Este singurul domeniu în care s-au cheltuit toţi banii”.

    Potrivit lui Daniel Bichir, în acest moment Braşovul este pe locul patru în ţară, după Bucureşti, Cluj şi Timişoara, în ce priveşte consumul de vinuri de calitate.

„La Cluj există deja o cultură care se găseşte şi în ţările dezvoltate. Există locuri în care poţi merge să bei un pahar de vin bun şi vezi studenţi care îşi scot iubitele la un pahar de vin şi petrec o seară frumoasă şi liniştită. La Braşov încă nu avem asemenea locuri, dar momentul nu este departe”, a mai explicat Daniel Bichir.

Festivalul „Vin la munte” ( a patra ediție) se va desfăşura sâmbătă şi duminică (13 și 14 aprilie 2019), la Hotel Kronwell (Bulevardul Gării 7A, Brașov).

Mai multe detalii sse pot găsi pe www.facebook.com/vinlamunte.ro .

Comentarii

Ultimă oră