Sari la conținut

A V-a Ediție a Cogresului Internațional de Yoga și Terapii Alternative

a-va-editie-a-cogresului-international-de-yoga-si-terapii-alternative

În perioada 9 - 11 decembrie 2016, Federația Internațională de Yoga și Meditație ATMAN organizeză la Brașov și București a V-a ediție a Congresului Internațional de Yoga și Terapii Alternative, tema de anul acesta fiind "Yoga – soluția divină pentru provocările vieții moderne".

Profesori de yoga cu zeci de ani de experiență alături de specialiști în neuroștiințe, psihologie, medicină sau științe sociale vor împărtăși experiențe personale și studii științifice care arată cum pot diferitele ramuri ale științei milenare yoga să ofere soluții înțelepte la provocările vieții moderne.

În conferințe, workshopuri și în discuțiile libere accentul va fi pus pe rezultatele evidente și măsurabile ale practicii spirituale perseverente în viața de zi cu zi.

Pe 9 și 10 decembrie 2016 prezentãrile şi atelierele practice vor fi găzduite de Centrul de Evenimente Lux Divina din Brașov (situat pe strada 13 Decembrie, nr. 96), iar duminică 11 decembrie 2016,  va avea loc la București, la sala Pipera, situatã în B-dul Dimitrie Pompei nr 3-5, concursul „Promovarea valorilor yoga”, unde participanții își vor demonstra măiestria în controlul trupului, al simțurilor și al minții în trei probe: percepția unor stări subtile, execuția de durată a unor posturi yoga (asane) dificile precum și un test de inteligență și intuiție spirituală.

În sensul său literal cel mai des întâlnit, cuvântul sanscrit yoga înseamnă „a uni”, „a alătura”, „a adăuga”. Ilustrat în mod figurativ ca un „atelaj” la care sunt înhămați caii nărăvași ai simțurilor și ai pasiunilor umane, termenul desemnează în aceeași măsură procesul de valorificare și a fost îmbogățit în consistență, fiind pus în legătură cu ideile de „punere în aplicare”, „efort”, „strădanie” și chiar cu cel de „performanță”.

La acest sfarşit de săptămână sunteţi invitaţi să participați la cea de a V-a Ediție a Congresului Internațional de Yoga și Terapii Alternative 2016, care are loc în România, un loc unde Occidentul și Orientul se suprapun în mod natural. În acest an Congresul se desfăşoară în două locații: una este în orașul Brașov, amplasat într-o frumoasă zonă de munte, cu aer curat și peisaje uimitoare. Cealaltă locație se află în inima României, în București, beneficiind atât de spații mari și confortabile pentru desfășurarea activităților Congresului, cât și de ospitalitatea yoghinilor de la Școala de Yoga.

Comentarii

Ultimă oră