Sari la conținut

Abonamente gratuite pentru victimele regimului comunist

abonamente-gratuite-pentru-victimele-regimului-comunist

Regia Autonoma de Transport (RAT) Brasov va elibera în perioada 17 iunie 2013 – 05 iulie 2013, în zilele lucratoare, abonamentele lunare gratuite pentru transportul public de pe raza municipiului Brasov pentru beneficiarii mai multor legi speciale, în conformitate cu procedurile Casei Nationale de Pensii Publice, în patru puncte de distributie. Ulterior datei de 5 iulie, respectiv începând cu ziua de 08 iulie 2013, aceste documente se vor elibera doar la punctul de distributie aflat la sediul RAT Brasov, pe strada Harmanului, nr. 49, potrivit unui comunicat de presa.

În data de 24 iunie, în a doua zi de Rusalii, nu se vor elibera abonamente.RAT va elibera abonamentele gratuite beneficiarilor prevederilor: - Decretului-lege nr. 118/1999, privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu începere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate în strainatate ori constituite în prizonieri, republicat; - Ordonantei Guvernului nr. 105/1999, privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de catre regimurile instaurate în România cu începere de la 6 martie 1940 pâna la 6 martie 1945 din motive etnice, aprobata si modificata prin Legea nr. 189/2000, cu modificarile si completarile ulterioare; - Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 214/1999, privind acordarea calitatii de luptator în rezistenta anticomunista persoanelor condamnate pentru infractiuni savârsite din motive politice, precum si persoanelor împotriva carora au fost dispuse, din motive politice, masuri administrative abuzive, cu modificarile si completarile ulterioare.

În perioada 17 iunie – 05 iulie 2013, RAT Brasov mentine cele patru puncte de distributie, fiecarui punct fiindu-i arondate mai multe zone, dupa cum urmeaza: - cap linie Tocile: pentru beneficiarii domiciliati în zonele Schei, Centru vechi, Centru Civic, Poiana Brasov; - cap linie Municipal: pentru beneficiarii domiciliati în zonele Bartolomeu, Tractorul, Rulmentul, Stupini, Grivitei, 13 Decembrie; - cap linie Roman: pentru beneficiarii domiciliati în zonele Astra, Valea Cetatii, Noua, Dârste, Uzina 2; - sediu RAT: pentru beneficiarii domiciliati în zonele Triaj, Craiter, Florilor, Garii, Harmanului, Scriitorilor. Arondarea la centrele de distributie realizata la nivel de strazi este disponibila pe site-ul RAT, respectiv www.ratbv.ro, precum si la cele patru puncte de distributie. Programul de lucru al punctelor de distributie a abonamentelor va fi de luni pâna vineri, între orele 7.00 si 15.00. Documentele de transport vor fi eliberate titularilor sau persoanelor împuternicite de acestea prin procura notariala, dupa prezentarea actului de identitate si a cuponului de pensie speciala pe luna mai 2013.

Comentarii

Ultimă oră