Sari la conținut

Abureli electorale Scripcaru - Ţucunel, de dragul voturilor

Cei doi candidaţi ai PDL la funcţia de primar, respectiv de preşedinte al Consiliului Judeţean, George Scripcaru, respectiv Nicolae Ţucunel, au început să vină cu  promisiuni care mai de care mai populiste, în pofida faptului că ei sunt cei care sunt vinovaţi de faptul că multe dintre deciziile luate în plan local fie nu au fost onorate, fie au dus la înrăutăţirea nivelului de trai al braşovenilor.
Astfel, în cazul anulării gratuităţii pentru pensionarii braşoveni pe mijloacele de transport în comun, George Scripcaru este vinovat pentru că hotărârea a fost luată la iniţiativa sa, iar consilierul local de atunci, Nicolae Ţucunel a votat pentru, şi a spus-o răspicat în timpul şedinţei, chiar dacă votul său era în dezacord cu poziţia partidului din care făcea partea atunci, PSD, formaţiune pe care ulterior a părăsit-o pentru a face jocurile PDL în alegerile locale, „vopsit“ în independent.
O altă mare minciună a perechii Scripcaru-Ţucunel este miniaeroportul sau aerodromul. Nu numai că nu au sprijinit realizarea unui aeroport adevărat la Braşov, ba dimpotrivă, au blocat, din  raţiuni politice, orice demers în acest sens.
În schimb, deşi s-au lăudat că vor atrage investitori locali pentru aeroportul de jucărie, nu au făcut nimic. Niciun studiu, nicio schiţă. Totul a fost un mare fiasco. Iar acum cei doi vin şi promit că vor face aeroportul într-un an, în contextul în care PDL pierde alegerile generale şi nu va exista finanţare pentru un asemenea obiectiv, care nefiind aeroport internaţional, nu este de interes naţional. Evident, la fel ca şi în alte multe cazuri,  nu spun de unde vor avea bani pentru aşa ceva.
Culmea, acelaşi Ţucunel, care ar fi trebut să încurajeze dezvoltarea mediului de afaceri la Braşov, este cel care vine acum şi promite că va îndepărta firmele clientelare din jurul administraţiei publice. Oare de ce nu a protestat atâţia ani, de când este preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie din Braşov? Funcţie de pe care s-a mărginit doar să ofere câteva diplome unor oameni de afaceri adevăraţi, din Braşov. Pentru că Nicolae Ţucunel nu putea să deranjeze  clientela de partid, o caracatiţă care a pus stăpânire pe întreg Braşovul, cu ajutorul şefului lui de partid, vicepreşedintele PDL George Scripcaru.
Nici acesta nu a rămas „în urmă“ cu promisiunile neonorate. De exemplu, Scripcaru promitea în 2008 realizarea unor pasaje subterane pietonale în zona intersecţiei Calea Bucureşti – Saturn – Poienelor, dar şi pe sub calea ferată, spre cimitirul de la Micşunica, dar niciunul dintre aceste nu a fost construit.Nu în ultimul rând, primarul le-a promis o biserică enoriaşilor de pe strada Carpaţilor, însă, locul de închinăciune din zona Metrom a fost amenajat până acum doar cu sprijinul credincioşilor. Citeste detalii despre promisiunile fantasmagorice ale lui Scripcaru aici.

Comentarii

Ultimă oră