Sari la conținut

Academia Festivalul Internaţional „Musica Kronstadt 2019”, ediţia a IV-a, la Brașov

academia-festivalul-international-musica-kronstadt-2019-editia-a-iva-la-brasov

Un Festival a fost conceput special pentru a-i ajuta pe tinerii artişti să nu abandoneze şcoala! 86 de instrumentişti români şi străini se pregătesc la Academia Festivalul Internaţional „Musica Kronstadt” din Braşov

86 de tineri instrumentişti români şi străini din Germania, Spania, Israel, Liban şi Suedia, s-au înscris la Academia Festivalul Internaţional „Musica Kronstadt 2019”, ediţia a IV-a, ce a și început în orașul nostru și se va derula până pe 9 august la Braşov. Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Arte Kronstadt, fondată de artistul Ludovic Armin Cora.


    Cei 86 de cursanţi, cei mai mulţi dintre ei tineri, unii cu vârsta de 10 ani, alţii ajunşi la 40 de ani, se vor perfecţiona în instrumente de suflat, respectiv oboi, clarinet, fagot, corn, trompetă şi flaut, iar la finalul stagiului vor evolua pe scena festivalului.

Cursurile se desfăşoară la Liceul de Muzică Braşov «Tudor Ciortea» şi la Colegiul Naţional «Unirea», iar tinerii sunt cazaţi de Universitatea Transilvania din Braşov. Concertele se desfăşoară la Centrul Cultural Reduta, la Clubul Copiilor, Bastionul Ţesătorilor, Liceul Tudor Ciortea.

Profesorii care predau la academie sunt de elită, ei fiind instrumentişti renumiţi ai unor orchestre importante din Europa (Berlin, Barcelona, Rotterdam, etc), dar şi din România (Bucureşti sau Timişoara, Cluj – Napoca sau Braşov).

     „Unul dintre principalele obiective ale academiei este de a-I ajuta pe tineri să se perfecţioneze şi de a-i motiva. Prin acest proiect, încercăm să evităm abandonul şcolar în rândul tinerilor. Din păcate, muzica nu asigură 100% un trai decent, iar acesta este unul dintre motivele pentru care unii dintre ei renunţă la această carieră. În ceea ce-I priveşte pe cursanţii de 30 sau 40 de ani, unii dintre ei sunt profesori şi simt nevoia unui «update»”, a explicat organizatorul.

În cadrul festivalului, pe lângă cursuri şi concerte vor fi şi câteva expoziţii, la Colegiul Naţional Unirea şi la Liceul de Muzică.

Programul concertelor:


* Luni, 5 august 2019, ora 18.00, Centrul Cultural Reduta Braşov: Concertul de deschidere - Festivalul Internaţional „Musica Kronstadt 2019”


* Marţi, 6 august 2019, ora 18.00, Bastionul Ţesătorilor Braşov: Academia „Musica Kronstadt” în Concert


* Miercuri, 7 august 2019, ora 19.30, Centrul Cultural Reduta Braşov: Recital de oboi şi corn englez - Simone Sommerhalder, Adrian Cioban, Ludovic Armin Cora, Sena Ducariu - pian


* Joi, 8 august 2019, ora 19.30, Clubul Copiilor Braşov: Ansamblul orchestral de suflători Musica Kronstadt în Concert


* Vineri, 9 august 2019, ora 18.00, Centrul Cultural Reduta Braşov: Concert de închidere - Academia şi Festivalul Internaţional Musica Kronstadt 2019.

Mai multe detalii găsiți pe https://www.academyofmusic.eu/ .

Comentarii

Ultimă oră