Sari la conținut

Acces gratuit la muzeele braşovene, cu ocazia Centenarului

acces-gratuit-la-muzeele-brasovene-cu-ocazia-centenarului

Braşovenii şi turiştii vor avea acces gratuit la toate manifestările organizate de muzeele braşovene, pentru care Consiliul Judeţean a prevăzut aproape 1.200.000 de lei.

50 de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri vor a avea loc la instituţiile de cultură din subordinea  Consiliului Judeţean. Cele mai multe vor fi organizate de  Muzeul Judeţean de Istorie.

Muzeul de Etnografie, pe lângă expoziţiile care vor fi vernisate anul acesta la Braşov, Rupea sau Săcele, va fi prezent şi la Festivalul Internaţional de Textile din Franţa, în cadrul programului cultural comun România Franţa.

Muzeul Casa Mureşenilor şi-a programat 8 evenimente sub semnul Centenarului. Pe lângă expoziţia Arta din tranşee şi „Pe drumul spre Marea Unire”, care va fi vernisată în iunie, muzeul derulează, în colaborare cu alte muzee din ţară, proiectul „România e acasă”, dedicat unor valori ale culturii române consacrate în afara ţării.

Trei proiecte ale instituţiilor de cultură din subordinea Consiliul Judeţean au fost selectate pentru a primi finanţare de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale iar mai multe proiecte au fost declarate câştigătoare încă de anul trecut de Administraţia Fondului Cultural Naţional. De altfel, Braşovul a reuşit să atragă anul trecut cele mai multe fonduri de la AFCN prin programele derulate de instituţiile de cultură braşovene.

Evenimente dedicate Centenarului Marii Unirii sunt organizate şi de  Muzeul de Artă, de Centrul Cultural Reduta şi Şcoala Populară de Arte şi Meseri „Tiberiu Brediceanu”.

Comentarii

Ultimă oră