Sari la conținut

ACCIDENTUL DE LA CRISTIAN: Neculicioiu se întoarce în faţa instanţei

accidentul-de-la-cristian-neculicioiu-se-intoarce-in-fata-instantei

Bărbatul care a spulberat o tânără însărcinată pe o trecere de pietoni din comuna Cristian se întoarce în faţa instanţei. Magistraţii braşoveni au stabilit primul termen de judecată în urma apelului declarat împotriva sentinţei prin care Liviu Neculicioiu a fost condamnat la 2 ani şi 3 luni de închisoare cu suspendare. Imediat după accidentul provocat de Neculicioiu, femeia lovită cu maşina a adus pe lume un băieţel, dar micuţul nu a supravieţuit.

În motivarea deciziei instanţei de fond, judecătorul spune că faptele săvârşite de inculpat sunt de o gravitate ridicata, dar, avand in vedere faptul ca savarsirea infractiunii de "vatamare a fatului" s-a datorat in principal neatentiei, dar şi datorită faptului că este integrat social ca parinte, la randul sau, instanta i-a aplicat inculpatului o pedeapsă cu închisoarea, urmând a o suspenda sub supraveghere.

Acelaşi judecător mai spune în motivare că nu s-au identificat factori de natură să accentueze în mod semnificativ dezvoltarea comportamentului infractional si ca este putin probabil ca o astfel de faptă să se mai repete. Liviu Neculiciou este judecat pentru vatamarea fatului si conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice, în apelul declarat de procurori, împotriva deciziei de condamnare la doi ani şi 3 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Curtea de Apel din Brașov a stabilit primul pentru data de 27 ianuarie.

• Inchisoare cu suspendare

Instanţa apreciază că faptele săvârşite de inculpat sunt de o gravitate ridicată, dar, având în vedere faptul că săvârşirea infracţiunii de “ vătămarea fătului” s-a datorat în principal neatenţiei...lipsa antecedentelor penale ale acestuia, atitudinea acestuia în timpul procesului penal de recunoaştere şi regretare a faptelor săvârşite, faptul că este integrat social şi părinte la rândul său, va aplica acestuia pedepse cu închisoarea situate peste jumătatea maximului special redus cu o treime, urmând a suspenda sub supraveghere executarea pedepsei rezultante"

Se mai arată în cuprinsul raportului că nu s-au identificat factori de natură să accentueze în mod semnificativ dezvoltarea comportamentului infracţional al inculpatului. Incidentul care face obiectul prezentului dosar penal s-a derulat în circumstanţe specifice puţin probabil să se repete, apreciindu-se că riscul ca inculpatul să comită o faptă penală este redus.

Comentarii

Ultimă oră