Sari la conținut

ACS Tâmpa a jucat împotriva formaţiei FC Barcelona

Grupa de copii născuţi în anul 2002, a şcolii de fotbal ACS Tâmpa, a făcut o figură frumoasă la prestigiosul turneul Cidade de Pontevedra.

Înainte să joace cu Dinamo, FC Barcelona a jucat împotriva formaţiei ACS Tâmpa Braşov! Grupa de copii născuţi în anul 2002 a şcolii de fotbal ACS Tâmpa, a participat în perioada 16-17 iunie la un renumit turneu în Spania. Micuţii braşoveni au ocupat locul şapte în această competiţie la care au mai participat echipe precum Atletico Madrid, FC Porto, FC Barcelona, Benfica Lisabona, Celta Vigo, Deportivo La Coruna sau Valladolid. Înainte de începerea turneului, braşovenii au făcut câteva antrenamente pe stadionul celor de la Celta Vigo, sub comanda lui Hector Quijeiro, coordonatorul grupelor de juniori de la Celta Vigo.
Au început cu Benfica. În prima partidă, copii antrenaţi de Ciprian Anghel au întâlnit puternica formaţie lusitană Benfica Lisabona, club care deţine cele mai multe trofee de campioană din Portugalia, 32 la număr, şi care a crescut foarte mulţi fotbalişti de mare valoare. Portughezii au învins cu scorul de 2-0 şi chiar dacă au pornit cu stângul în competiţie, micuţii braşoveni au lăsat o impresie frumoasă. „A fost un meci bun pentru început. Copiii au fost puţin timoraţi însă am reuşit să ne ridicăm la nivelul adversarilor. S-a văzut lipsa de experienţă în turneele puternice şi faptul că jumătate din jucătorii noştri sun cu un an mai mici decât componenţii celorlalte echipe participante. La acest nivel şi la această vârstă, un an contează foarte mult", a spus antrenorul braşovenilor, Ciprian Anghel.
Prima victorie. Al doilea meci din cadrul competiţiei a adus şi prima victorie pentru ACS Tâmpa. Micuţii fotbalişti au învins cu scorul de 2-1 formaţia Ponte Ourense. Spaniolii au deschis scorul, dar braşovenii au reuşit să întoarcă soarta jocului prin golurile semnate de Ionuţ Vasilache şi Matei Grideanu şi şi-au adjudecat astfel toate cele trei puncte puse în joc. Această victorie a fost foarte importantă pentru că a asigurat echipei braşovene calificarea în faza eliminatorie a turneului. În ultimele două partide ale grupei, ACS Tâmpa a pierdut cu Celta Vigo, scor 0-6 şi a câştigat cu scorul de 3-0 partida cu FC Arosa. Golurile celor de la ACS Tâmpa au fost înscrise de Grideanu de două ori şi Ovreiu. În urma acestor rezultate, trupa braşoveană a ocupat locul trei în grupa B a turneului „Cidade de Pontevedra” şi a obţinut calificarea în grupa semifinală unde urma să se duelaze cu formaţiile FC Barcelona şi Colegio Hogar. Câştigătoarea grupei urma să acceadă în semifinale. „Este un vis că vom juca împotriva celor de la FC Barcelona. Acum vrem doar să ne bucurăm de meciul cu Barca dar sunt convins că cei mici vor da totul în meciurile din grupa semifinală”, a spus la finalul primei zile a competiţiei, preşedintele ACS Tâmpa, Ciprian Jurubescu. „Ce îşi poate dori mai mult un antrenor sau un jucător, decât un meci cu FC Barcelona? Trebuie să ne bucurăm la maxim că avem această posibilitate şi să învăţăm cât mai multe”, a spus şi directorul tehnic, Nicu Văduva.
Meciul meciurilor. În a doua zi a competiţiei, ACS Tâmpa a jucat împotriva formaţiei FC Barcelona. Copiii de la formaţia catalană, pregătiţi la celebra academie a Barcelonei, La Masia, au învins cu scorul de 3-0 trupa braşoveană. Diferenţa între micuţii „extratereştrii” şi fotbaliştii de sub Tâmpa a fost făcută pe finalul jocului, atunci când catalanii au marcat de două ori şi şi-au asigurat victoria. Una peste alta, impresia lăsată de ACS Tâmpa în acest joc a fost una foarte bună, micuţii fotbalişti primind aplauze la finalul partidei. În a doua partidă din grupăa semifinală, braşovenii au încheiat la egalitate, scor 1-1 partida cu Colegio Hogar. Golul trupei antrenate de Ciprian Anghel a fost marcat de Grideanu. În urma acestor rezultate Braşovul a jucat meciul de clasament pentru locurile 7-8 împotriva celor de la Ponte Ourense pe care i-a învins cu 2-0 prin reuşitele semnate de Grideanu şi Vasilache. „Suntem mulţumiţi de felul în care ne-am prezentat la acest turneu deosebit de puternic. Pentru clubul nostru un asemenea turneu poate fi considerat ca şi un examen al muncii noastre de până acum. Consider că am trecut cu brio acest test, atât noi, cei din staff, dar şi antrenorii şi copiii. Faptul că numele clubului nostru a fost rostit de către reprezentanţi ai unor cluburi precum Benfica Lisabona şi FC Barcelona spune totul despre munca depusă de noi până acum", a spus preşedintele ACS Tâmpa, Ciprian Jurubescu.
Benfica a câştigat. Finala turneului s-a jucat între Benfica Lisabona şi FC Barcelona. Scorul finalei a fost stabilit în ultimul minut de joc, portughezii înscriind un gol frumos, care le-a asigurat victoria şi titlul de campioană a celei de-a 14-a ediţii a celui mai puternic turneu de junori născuţi în anul 2002 din Spania, „Cidade de Pontevedra".

Comentarii

Ultimă oră