Sari la conținut

ACS Transilvania a obținut aur în Cupa României de snooker, la tineret

acs-transilvania-a-obtinut-aur-in-cupa-romaniei-de-snooker-la-tineret

La seniori, clubul braşovean a obţinut medalia de argint!

Centrul Naţional de Snooker din Bucureşti a găzduit, în perioada 9-11 octombrie 2020, turneul final al Cupei României la snooker, pentru seniori şi tineret. ACS Transilvania Braşov a reuşit să obţină trofeul la tineret, prin Mădălin Gal, iar la seniori Tudor Popescu s-a clasat al doilea.


     „Secţia de snooker a ACS Transilvania a fost înfiinţată la începutul anului, înainte de startul pandemiei de coronavirus. Sunt opt sportivi legitimaţi la club, trei dintre ei participând cu rezultate bune în competiţiile naţionale şi internaţionale. Este vorba despre cei doi care au obţinut medalii la această ediţie a Cupei României, plus Vlad Ciuche. Cu toţii, tineri de perspectivă. De altfel, Mădălin a obţinut în martie locul 5 la U18, la Campionatul European, fiind la un meci de prima sa medalie la acest nivel. Se pare că este de bun augur colaborarea dintre acest grup de sportivi şi clubul Transilvania şi sperăm să continuăm să ne dezvoltăm şi să aducem rezultate”, a spus Dragoş Cozmaciuc, antrenor al ACS Transilvania şi al lotului naţional de snooker.


    În continuare, sportivii se pregătesc pentru ultimele etape din Campionatul Naţional de snooker al României. Săptămâna viitoare va avea loc etapa a şasea, pentru ca pe parcursul lunilor noiembrie şi decembrie să se desfăşoare ultimele patru runde ale ediţiei 2020.

„Băieţii sunt la un nivel tehnic şi tactic foarte bun, federaţia încearcă să închege un lot naţional bun, iar noi încercăm să ţinem «în priză» echipa noastră mică şi să ne facem treaba bine. Sunt în ţară 8-10 tineri care sunt de «50-100 break», au potenţial, dar trebuie să le oferim încredere, să îi motivăm, pentru că ajung în dilema de a continua sau nu în sport. Trebuie să le oferim sportivilor linişte şi se va vedea că se poate face performanţă şi în snooker în România”, a mai precizat Dragoş Cozmaciuc.

Comentarii

Ultimă oră