Sari la conținut

Acțiune de ecologizare desfășurată în week-end pe Șaua Tâmpei

actiune-de-ecologizare-desfasurata-in-weekend-pe-saua-tampei-

Șaua Tâmpei este din nou curată, după ce gunoaiele aruncate de turiști în această zonă au fost strânse în week-end-ul care a trecut.

O echipă a Organizației Femeilor Social-Democrate a ales pentru ecologizare cea mai intens circulată parte a muntelui, iar deșeurile strânse au umplut nouă saci.

„Ne pasă de protejarea mediului înconjurător, iar pentru acest deziderat am concentrat o parte dintre acţiunile noastre de până acum. Șaua Tampei ne-a atras atenția nu doar prin cantitatea de gunoaie aruncate de trecători, ci și a unor pericole pe care le-am identificat. Sunt chestiuni ce necesită o rezolvare rapidă, pentru ca cei care vin aici să nu pățească nimic neplăcut sau grav” a declarat Adela Diaconu, preşedintele Organizației Femeilor Social-Democrate din Municipiul Braşov.

Cea mai mare problemă este chiar gunoiul strâns în sacii montați pe suporturi speciale. Dimineața sunt răvășiți de urși, care caută hrană. Câtă vreme, peste noapte sunt lăsate coșuri de gunoi pline, în care se află resturi alimentare, animalele pot fi atrase acolo. De acolo până la întâlnirea violentă cu oameni aflați la ore târzii pe Tâmpa, nu mai e decât un pas. Soluția ar fi ridicarea deșeurilor de un om care să treacă de două ori pe zi pe acolo.

Mucurile de țigară de pe Șaua Tâmpei sunt o dovadă că acolo se fumează intens. Acest comportament poate duce la izbucnirea unor incendii, favorizate și de caniculă. E nevoie de o semnalare suplimentară a acestei posibilități, cred social-democratele.

Și poteca îngustă care duce către platforma Belvedere este riscantă, câtă vreme nu există o asigurare suplimentară în cazul alunecării, o barieră sau o plasă de protecție.

„Când vezi cu ochii tăi care sunt lucrurile care trebuie corectate, poți să faci mai ușor ce trebuie pentru a le repara. Mi-aș dori ca și această ecologizare - și nu e prima la care particip - să aibă același ecou și în rândul celor care de obicei aruncă gunoaie. Mai avem de luptat cu mentalități păguboase de genul «eu arunc, pentru că sunt alții plătiți să adune», mai avem multe de lucrat la educație. Totuși, tocmai amintindu-mi precedentele ecologizări, unde adunam mai multe deșeuri, cred că suntem pe drumul cel bun”, a precizat deputatul PSD de Braşov, Roxana Mînzatu.

Comentarii

Ultimă oră