Sari la conținut

Actrița Medeea Marinescu, distinsă cu Ordinul francez al Meritului, în grad de Cavaler

actrita-medeea-marinescu-distinsa-cu-ordinul-francez-al-meritului-in-grad-de-cavaler

Medeea Marinescu, actriță și ambasadoare a Conferinței Paris Climat 2015 și a Acordului de la Paris, în România, a fost distinsă cu Ordinul național al Meritului în grad de Cavaler.

Comunicatul Ambasadei Franței în România vorbește apoi despre actrița Medeea Marinescu, copilul minune al cinematografiei românești și imaginea României în cinematografia franceză, însuși simbolul apropierii culturale franco-române, prin rolurile sale în filmele iubite de marele public în cele două țări”.

Foarte implicată în lupta împotriva schimbărilor climatice, Medeea Marinescu este Ambasadoare a Conferinței Paris Climat 2015 și Acordului de la Paris în România Implicarea sa socială a mers dincolo de tematica încălzirii globale, fiind o apropiată a cauzei Asociației Valentina, care vine cu susținere medicală, materială și psiho-pedagogică pentru copii provenind din medii defavorizate.

Actriţa Medeea Marinescu este cunoscută pentru roluri din filme precum "Saltimbancii" (1981) şi "Maria Mirabela" (1981), "Promisiuni" (1985), "Zâmbet de soare" (1988), "Domnişoara Christina" (1992), "Patul lui Procust" (2001), serialul TV "Doctori de mame" (2008) sau lungmetrajul "Weekend cu mama" (2009).

În paralel, întreține o fructuoasă colaborare cu Franța, încă de la aparițiile sale în roluri din seriale de televiziune precum  « Une mère comme on n'en fait plus » de Jacques Renard (1997) și « Le Record » de Edwin Baily (1999).

sursa: evz.ro

Comentarii

Ultimă oră