Sari la conținut

Adeverința „Vaccinul”, obligatorie pentru micuți

adeverinta-vaccinul-obligatorie-pentru-micuti

Pentru copiii nevaccinaţi, părinţii trebuie să prezinte, în termen de maxim 60 zile de la momentul înscrierii, respectiv admiterii în colectivitate, un calendar de recuperare la vaccinare, care să se facă în maxim un an. Dacă există contraindicaţii pentru anumite vaccinuri, trebuie adusă adeverinţă.

Noua Lege a vaccinării a fost pusă în dezbatere publică pentru toţi cei interesaţi, pe site-ul Ministerului Sănătăţii, la rubrica Transparenţa decizională. Potrivit proiectului, părinţii nu vor fi sancţionaţi dacă vor refuza imunizarea copiilor, dar la înscrierea în colectivitate – creşă, grădiniţă sau şcoală, trebuie să prezinte documente care atestă efectuarea vaccinelor obligatorii, documente date de medicul de familie sau de frunizorul de servicii medicale.

Cu toate astea, potrivit Agerpres, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, că, în urma dezbaterilor publice şi a celei parlamentare asupra proiectului de lege, va apărea un capitol care să prevadă sancţiuni, dimensionate astfel încât să poată fi acceptate de opinia publică, dar, în acelaşi timp, să asigure și o imunizare corectă a copiilor.

Comentarii

Ultimă oră