Sari la conținut

Adio,carii! Dinţii se vor regenera fără plombe şi dureri

adiocarii-dintii-se-vor-regenera-fara-plombe-si-dureri

Cercetatorii britanici de la King's College au pus la punct o tehnica novatoare pentru a trata cariile dentare, fara durere. Acest tratament ce vizeaza repararea dintelui afectat, intr-un mod natural, fara durere si definitiv, ar urma sa fie disponibil in cabinetele medicilor de specialitate in aproximativ trei ani.

"Cand reparam un dinte fisurat, introducand o plomba, aceasta declanseaza un ciclu de forare si umplere a cavitatii dentare, fiecare reparatie fiind de fapt provizorie", explica profesorul Nigel Pitts, de la King's College, potrivit L'express. Noua tehnica nu presupune nici forare, nici cimentare. Consta in stimularea recalcifierii naturale a dintelui. Procesul de refacere parcurge doi timpi. Mai intai se pregateste smaltul deteriorat, apoi se recurge la introducerea cu ajutorul unui curent electric slab a unui flux de minerale (calciu si potasiu) in zona cariata. Aceasta metoda mareste circulatia naturala a calciului si a fosfatilor in interiorul dintelui. In opinia profesorului Nigel Pitts, tratamentul este nedureros si nu este mai scump decat cele actuale. Aceeasi tehnica ar putea fi folosita pentru albirea dintilor.

Totusi, pentru a beneficia de noua metoda stomatologica, pacientii vor mai avea de asteptat, intrucat se estimeaza ca aceasta nu va deveni functionala mai devreme de trei ani.

Comentarii

Ultimă oră