Sari la conținut
aerobic-pentru-copii-gratuit-la-agrement

Sub egida Consiliului Județean Brașov, la Centrul „Agrement” Tâmpa se va desfășura pe toată durata vacanței de vară programul „Sănătate prin mișcare pentru copiii brașovenilor”.
Copiii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani, din Brașov și din împrejurimi, care vor să facă mișcare în mod sănătos și distractiv, au posibilitatea să beneficieze gratuit de exerciții de aerobic, dans aerobic, step aerobic, step coregrafie, tonifierea musculaturii și exerciții de tip Pilates, adecvate vârstei și necesităților lor (greutate corporală, tip de personalitate etc.), toate acestea purtând denumirea de Kids Aerobic (aerobic special creat pentru copii).  
În funcție de numărul doritorilor, programul se va derula între orele 10:00 – 12:00, una până la trei zile pe săptămână. Pe lângă faptul că orele de aerobic sunt gratuite, de remarcat este că acest program se adresează inclusiv copiilor cu nevoi speciale – copii autiști, hipoacuzici, cu handicap locomotor etc, având în vedere că inițiatoarea lui este antrenoarea Lucia Aldescu, de profesie psiholog.

„O oră de Kids Aerobic din cadrul programului «Sănătate prin mișcare pentru copiii brașovenilor» înseamnă un ciclu de exerciții fizice executate în ritmul muzicii, care combină mișcările ritmice cu exerciții de stretching și tonifiere musculară, cu scopul de a îmbunătăți condiția fizică a copiilor: flexibilitatea, forța musculară și activitatea cardio-respiratorie. Kids Aerobic are ca principal avantaj arderea grăsimilor și reglarea greutății corporale.  Totodată, îmbunătățește agilitatea și echilibrul, ajută la o mobilitate mai bună a articulațiilor și la eliberarea de stres”, spune Lucia Aldescu.

Practic, orice copil din județul nostru se poate bucura de acest program care diferă de orele de sport din școală, dar urmărește același scop: asigurarea unei dezvoltări fizice armonioase.


Orice copil dornic să facă mișcare prin intermediul acestui program se poate înscrie fie la sediul Centrului „Agrement”, situat pe Aleea Tiberiu Brediceanu, fie la numărul de telefon: 0724 129920.
Deschiderea oficială a programului va avea loc în data de 25 iunie.

Comentarii

Ultimă oră