Sari la conținut

Aeroportul de la Ghimbav: Raport pentru gardul furat (VIDEO)

aeroportul-de-la-ghimbav-raport-pentru-gardul-furat-video

Aeroportul internaţional Braşov – Ghimbav revine în forţă, odată cu noul val de consilieri judeţeni aleşi prin vot, pe 5 iunie. Un prim pas îl reprezintă gardul furat! Mai exact, în cea de a doua şedinţă de plen a Consiliului Judeţean, noii conduceri i s-a cerut să pună pe hârtie adevărul gol-goluţ cu privire la gardul aeroportului, furat în urmă cu mai bine de un an. Poliţiştii nu au, deocamdată, nici un suspect. În aceste condiţii, rămâne de văzut cine va plăti cei peste 160 de metri din gardul ce ar fi trebuit să fie al aeroportului. Imagini dezolante, dinspre Ghimbav. Pista, gata făcută, e goală. Niciun avion pregătit de decolare, niciun avion pregătit de aterizare… Şi asta nu e tot! Nici măcar gardul aşa-zisului aeroport, nu mai e întreg. Şeful interimar al Consiliului Judeţean, Claudiu Coman, a depus plângere la Poliţia din Ghimbav sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt,pe 24 iunie 2015. Procesul verbal de recepţie a lucrărilor efectuate la pista aeroportului s-a întocmit la finele lunii aprilie a anului trecut, dată de la care nimeni nu a mai asigurat toată zona. Astfel, timp de aproape două luni, nimeni din Consiliul Judeţean nu a dus grija pistei şi nici a gardului, construite din bani publici. Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul ne-au declarat, încă din luna ianuarie, cităm:  ,,S-a furat gardul pe o lungime de aproximativ 150 de metri. Au tăiat până şi stâlpi! Şi asta nu e tot! Se spune că oile s-au plimbat liniştite pe pistă şi şi-au lăsat excrementele. Timp de două luni, nici picior de autoritate”.

Acum, odată cu validarea noilor consilieri judeţeni aleşi pe 5 iunie, problema aeroportului internaţional Braşov – Ghimbav revine în atenţia opiniei publice. Consilierul judeţean Andrei Kadas a adresat o solicitare conducerii Consiliului Judeţean şi i s-a promis, un raport scris. „Domnule președinte, solicit un raport pentru consilierii județeni în vederea informării asupra situației de fapt de la Aeroportul Brașov pe lunile iunie și mai 2015, situație care a dus la plângerea penală pentru furt gard aeroport. Totodată dacă puteți să ne și informați asupra stadiului plângerii care se află la poliție”, a spus în plenul CJ Andrei Kadas – consilier judeţean (PNL). „În data de 24 iunie 2015 la Poliția Ghimbav a fost depusă o plângere de către Consiliul Județean Brașov cu privire la furtul a 163 de metri din gardul care înconjoară aeroportul. Am demarat imediat cercetările sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov. Urmărirea penală pentru faptă in rem pentru furt calificat”, a declaratcms. şef Liviu Naghi – purtător de cuvânt I.P.J. Braşov.

MIX 2 TV și Brașovul Tău vă vor ţine la curent, pas cu pas, în următoarele jurnale, în ceea ce priveşte proiectul aeroportului internaţional Braşov – Ghimbav. Consiliul Judeţean a investit în acest proiect aproximativ 24 de milioane de euro. Pentru finalizarea lucrărilor ar mai fi nevoie de aproape 50 de milioane de euro.

VIDEO:

Comentarii

Ultimă oră