Sari la conținut

Două echipe din Portugalia, FC Porto şi Sporting Braga, se vor bate pentru trofeul Europa League. Finala Ligii Europa se va disputa în această seară, de la ora 21:45, la Dublin.

A şaptea finală de Liga Europa sau Cupa UEFA care se joacă între două echipe din aceeaşi ţară e pentru prima dată o afacere portugheză. Una între vecini. Între Porto şi Braga sunt doar 47 de km, cea mai mică distanţă înregistrată vreodată, în istoria competiţiei, între două finaliste. E prima înfruntare între cele două echipe, în Europa, şi prima partidă jucată vreodată de Porto şi Braga la Dublin. Dragonii sunt favoriţii cerţi ai acestei finale. Dacă formaţia din Porto se află la cea de-a noua finală de cupe europene, cei de la Braga se află pentru prima dată în ultimul act al unei competiţii europene.
Gemenii golului. Astăzi, la Dublin, în finala Ligii Europa, Braga va avea în faţă cel mai letal cuplu de atac al momentului: Hulk - Falcao. Unul pe care Porto face eforturi să-l păstreze şi în sezonul viitor. Brazilianului i-a fost prelungit contractul, iar columbianul se pregăteşte să facă şi el acelaşi lucru. Sâmbătă, Porto a mai cumpărat o bucăţică de Hulk. 13,5 milioane de euro au fost plătite uruguayenilor de la Atletico Rentistas pentru 40 la sută din drepturile sportive ale atacantului. Aşa că, în total, Hulk a costat-o pe Porto 19 milioane de euro, devenind cel mai scump fotbalist cumpărat vreodată de o echipă din Portugalia. Iar Porto a anunţat că i-a prelungit contractul şi i-a menţinut atacantului clauza de reziliere. „Hulk a semnat până pe 30 iunie 2016, iar clauza are o valoare de 100 de milioane de euro”, a sunat comunicatul „dragonilor”. Nici Falcao, celălalt star din ofensiva lui Porto, nu se gândeşte să se despartă de campioana Portugaliei. „Ştiu că presa m-a tot transferat în ultima vreme, dar mă simt foarte bine la Porto. Mai am doi ani de contract şi vreau să-mi respect înţelegerea”. Oricum, cine îl vrea pe actualul golgheter al Ligii Europa trebuie să scoată bani serioşi din cont. Are o clauză de 30 de milioane de euro. Hulk şi Falcao vor fi titulari, în această seară, la Dublin, în finala Ligii Europa, iar românul Săpunaru a fost şi el inclus în lot de Villas-Boas.
Cel mai tânăr antrenor. Pentru Porto, prezenţa în finala Ligii Europa nu e surprinzătoare. Şi i se datorează, în afara cuplului letal Hulk - Falcao, antrenorului Villas-Boas. Cel mai tânăr antrenor al lui Porto, la începutul sezonului, ar putea deveni cel mai tânăr antrenor câştigător de cupă europeană, la 32 de ani şi 213 zile. Goalkeeperul Helton, singurul jucător al lui Porto care a evoluat în toate cele 1.260 de minute ale campaniei europene, împlineşte 33 de ani în ziua finalei.
Triplă pentru „Săpun”. Raţ şi Mircea Lucescu în 2009, Cristi Chivu în 2010, urmează Săpunaru în 2011? Pentru al treilea an consecutiv, România ar mai putea avea un câştigător de cupă europeană. În această seară, de la ora 21:45, la Dublin, în direct pe PRO TV, Săpunaru e alături de FC Porto în prima finală portugheză de Liga Europa, cu vecinii de la Braga. Ex-rapidistul Săpunaru şi-ar putea îmbogăţi palmaresul cu o triplă istorică, alături de Porto. Una aproape identică cu aceea cucerită de Chivu sezonul trecut. După campionatul deja acontat urmează finala Ligii Europa, în această seară, şi finala Cupei Portugaliei, patru zile mai târziu, cu Guimaraes.

Comentarii

Ultimă oră