Sari la conținut

Află ce manifestări vor fi la Braşov de Ziua Armatei

afla-ce-manifestari-vor-fi-la-brasov-de-ziua-armatei

Ca în fiecare an,  pe 25 octombrie, Armata României îşi aniversează ziua.În cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Armatei României, Brigada 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”, împreună cu celelelalte unităţi militare din Garnizoana Braşov, organizează o serie de activităţi menite să cinstească la justa valoare semnificaţia acestei zile.
Astfel, în cadrul proiectului “Ziua Armatei României în şcoli”, o echipă mixtă, constituită din ofiţeri din cadrul brigăzii şi reprezentanţi ai Biroului de Informare – Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Braşov, prezintă, în zilele de 22 şi 23 octombrie, la o serie de licee din judeţ, detalii despre istoricul şi semnificaţia acestei zile, participarea unităţilor militare braşovene la misiuni externe, oportunităţile privind accederea în cariera militară şi alte teme referitoare la instituţia militară.
În data de 23 octombrie, ora 13.00, pe terenul de sport al Colegiului Naţional „Andrei Şaguna”, în cadrul aceluiaşi proiect, Brigada 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa” va face o scurtă prezentare de tehnică şi echipamente esenţiale din dotare.
În ziua de 25 Octombrie, Garnizoana Braşov organizează trei ceremonii militare cu rezonanţă pentru aniversare. Astfel, la Cimitirul Eroilor din Şprenghi, începând cu ora 10.00, se va desfăşura o ceremonie militară şi religioasă de depunere de coroane de flori şi de evocare a momentului aniversar, urmată de defilarea gărzii de onoare a Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”.
Ulterior, în Piaţa Sfatului din Braşov, începând cu ora 12.00, studenţii anului I din Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov vor depune jurământul militar, ceremonie urmată de exerciţii demonstrative şi concert al muzicii militare a Academiei.
În aceeaşi dată, seara, în Municipiul Braşov, militarii Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa” vor organiza o retragere cu torţe de la Cimitirul Eroilor din Şprenghi până la sediul unităţii, în zona Patria.

Comentarii

Ultimă oră