Sari la conținut

Agenția pentru Protecția Mediului Brașov organizează ,,Ziua Porților Deschise”

agentia-pentru-protectia-mediului-brasov-organizeaza-ziua-portilor-deschise

În fiecare an, la 5 iunie, se sărbătorește ,,Ziua Mondială a Mediului”.

 În acest context, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Braşov îşi deschide porţile pentru vizitatori, pe 5 iunie 2018, începând cu ora 10.00.

Primii vizitatori sunt elevii Școlii Gimnaziale nr.19 Brașov, care au în plan să intoneze imnul „Eco Școala”, la ora 10.30 și cărora le vor fi puse la dispoziție materiale informative legate de biodiversitatea din judeţul Braşov și despre protecția mediului.

La ora 11.00, vor fi prezenți față în față cu specialiștii de la APM, elevii Colegiului de Științe Grigore Antipa Brașov, iar de la ora 12.00 elevii Colegiului Tehnic Mircea Cristea Brașov și toți cei care doresc să cunoască activitatea instituției brașovene de protecție a mediului.

,,Dorim să transmitem copiilor, comunității brașovene în general, că protejarea mediului nu este o opțiune, ci o obligație pe care o avem față de natura și față de generațiile viitoare. Poluarea cu plastic este o problemă globală, care ne afectează pe fiecare dintre noi”, a declarat Ciprian Băncilă, directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Brașov.

În aceasta perioadă, reprezentanții APM au participat la reevaluarea mai multor unități de învățământ, în vederea menținerii Steagului verde, din cadrul Programului internațional ECO ȘCOALA și la alte activități educativ-ecologice dedicate Zilei Mondiale a Mediului.

.........................................................................................

Ziua mondială a mediului înconjurător este aniversată, în fiecare an, la 5 iunie. Cu acest prilej, în peste 100 de ţări sunt organizate manifestări pentru conştientizarea populaţiei privind problemele de mediu.

Ziua mondială a mediului înconjurător a fost stabilită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în 1972. Acel an a marcat un punct de cotitură în dezvoltarea politicii internaționale în domeniul mediului, prin organizarea, sub auspiciile ONU, a celei dintâi mari conferințe privind problemele de mediu. Conferința a avut loc la Stockholm, în Suedia, între 5-16 iunie 1972 și este cunoscută sub numele de Conferința de la Stockholm.

De atunci an de an, se sărbătorește ,,Ziua mondială a mediului înconjurător”.

Marcarea acestei zile reprezintă unul dintre principalele mijloace prin care Organizația Națiunilor Unite încearcă să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător și în același timp să sensibilizeze factorii de decizie politică să acționeze în acest sens.

Tema aleasă în acest an este „Combaterea poluării cu plastic”. Mesajul pe care organizatorii il transmit este să se găsească alternative durabile la utilizarea excesivă a plasticului care poluează mediul înconjurător, să fie mai apropiați de natură și  mai atenți la efectele pe care dezvoltarea economică le poate avea asupra acesteia.

Și în România se organizează an de an în 5 iunie o serie de manifestări pentru a marca Ziua mondială a mediului. Printre acestea se numără acțiuni de informare, conștientizare și educație ecologică, acțiuni de ecologizare, dezbateri și mese rotunde, distribuiri de fluturași și pliante etc.

Comentarii

Ultimă oră