Sari la conținut

Din 11 decembrie când va intra în vigoare noul Mers al Trenurilor, vom ajunge din Braşov în Bucureşti, cu o oră mai devreme, pe calea ferată. Şi asta datorită finalizării lucrărilor de reabilitare a infrastructurii feroviare de pe Valea Prahovei. Astfel, dacă  până acum durata de parcurs  a unui  tren Rapid în relația București Nord – Brașov este de 3 ore și 45 minute, aceasta se va reduce la 2 ore și 45 minute, la un tren InterRegio, potrivit unui comunicat CFR.
De asemenea se vor realiza legături directe cu InterRegio, între: București – Bistrița, București – Târgu Mureș, București – Sibiu, Craiova – Brașov, Brașov – Sibiu, București – Timișoara, Satu Mare – Constanța, Constanța – Brașov. (detalii în galeria foto)

Cât va costa un bilet. Din 11 decembrie va dispărea denumirea de Accelerat, Personal și Rapid, acestea fiind înlocuite de Intercity (IC), InterRegio (IR), Regio (R). Trenurile Regio sunt actualele Personale, iar cele InterRegio sunt fostele Accelerate și Rapide. În ce priveşte tarifele la bilete  se va opera modificări doar pentru trenurile InterRegio. ”Tariful la Interregio va fi între cele actuale de accelerat şi rapid. Mai exact, el va fi cu 12% mai mare decât cel practicat la accelerat şi cu 22% mai mic decât cel de la rapid", a declarat, pentru ”Capital”, directorul comercial al CFR Călători, Cintia Chinde.
Prin aplicarea tarifului de InterRegio, abonamentele emise la tren Rapid vor scădea cu 40 lei până la 140 lei, iar cele de la tren Accelerat  vor crește în medie cu 10 lei. (L.A.)

Comentarii

Ultimă oră