Sari la conținut

Ajută şi tu familia cu şase suflete care locuieşte într-un vagon!

ajuta-si-tu-familia-cu-sase-suflete-care-locuieste-intrun-vagon

Pentru ei trenul vieţii se rezumă doar la ultimul vagon! Tu poţi fi însă locomotiva, care să-i ajute să ajungă în gara speranţei. Acesta este motto-ul campaniei MIXTV, prin care şi în acest an, se face un apel către braşovenii cu suflet mare, care o pot ajuta pe mama cu cinci copii ce trăieşte de 18 ani într-un vagon CFR, la marginea oraşului.

Lenuţa Acameniţoaie, mama a cinci copii, spune că această locuinţă improvizată îi este foarte dragă, dar că îşi doreşte din toată inima măcar o cameră modestă.
„E destul de greu, pentru că cel puţin iarna e foarte frig. Dacă nu ai o sobă care să-ţi ţină căldurică se răceşte repede. Apa îngheaţă şi trebuie să o lăsăm să picure tot timpul noaptea. Ne-a îngheţat noaptea şi am cărat de la vecini” a declarat Lenuţa Acameniţoaie, mama celor cinci copii.


„Ştiu că am o căsuţă, am unde să trag, am unde să pun capul seara pe pernă, am unde să spăl copiii, să le gătesc, nu e cine ştie ce, dar totuşi e ceva” mărturiseşte mama. Această familie supravieţuieşte cu ajutorul alocaţiilor şi cu ce mai strânge mama din fier vechi. Câteodată, cei şase nu au bani nici de pâine. Pe masa lor găseşti fasole şi foarte rar carne, pe care o mai primesc de la cei cu suflet mare. În 2013, în preajma sărbătorilor, în urma campaniei MIXTV, braşovenii cu inimă mare au donat alimente şi jucării. De asemenea, în urma primei campanii realizate, anul trecut,  în emisiunea „Braşoveni pentru Braşoveni”, familia a primit mai multe donaţii de la oamenii înduioşaţi de povestea lor. Vagonul din lemn a fost termoizolat, acoperişul reparat, iar mama şi cei cinci copii au primit lemne, haine şi mâncare.

„Mulţumesc MIX TV pentru implicare, şi datorită dumnealor s-au implicat şi foarte mulţi braşoveni, care ne-au ajutat şi cărora le mulţumesc. Fac un apel către cei care au un aragaz, care nu le mai trebuie, că mi-ar fi foarte util acum că vine căldura să nu mai gătesc la sobă în casă. Şi nu în ultimul rând mi-aş dori un loc de muncă, să nu mă mai chinui de pe o zi pe alta să câştig câte un bănuţ, mai bine un salariu fix ca să pot să cresc copilaşii” a spus mama celor cinci copii.

Braşovenii care vor să le vină în ajutor pot face donaţii la sediul Radio Braşov, din strada Olteţ numerele 10-11. Detalii la tel.: 0268 42 32 92

Comentarii

Ultimă oră