Sari la conținut

Ajutor financiar pentru aeroportul de la Ghimbav

ajutor-financiar-pentru-aeroportul-de-la-ghimbav

Deputatul braşovean Mihai Donţu (PNL) i-a solicitat ministrului de Finanţe Florin Georgescu (care este şi viceprim-ministru), să prindă pentru bugetul pe anul viitor, în schema de ajutoare financiare de la stat, şi aeroportul internaţional de la Ghimbav – Braşov. „Trebuie ca Guvernul României să acorde ajutor financiar de la stat pentru aeroportul de la Braşov, pe modelul ajutoarelor acordate pentru Nokia – Jucu (judeţul Cluj) sau Ford – Cluj. Consider că şi astfel de investiţii cu capital românesc tebuie susţinute, nu doar cele cu capital străin. Şi o spun pentru că plus valoarea rezultată în zonă de această investiţie este comparabilă, dacă nu cumva depăşeşte, impactul social şi economic faţă de investiţiile din Cluj şi Craiova“, i-a spus lui Donţu ministrului de Finanţe la şedinţa de marţi a Comisiei de buget, finanţe şi bănci a Camarei Deputaţilor. Deputatul braşovean a mai precizat că pentru obţinerea acestui sprijin financiar de la stat este nevoie de acordul Comisiei Europene, iar dacă va fi nevoie va apela la europarlamentari pentru a face şi ei looby la Bruxelles.

Ajutor pentru IMM-uri. De asemenea, la aceeaşi întâlnire cu ministrul Finanţelor, Donţu i-a solicitat modificarea schemei de acordare a ajutoarelor pentru firmele din România, în contextul în care IMM-urile nu au nicio şansă să primească acest spijin, în contextul în care plafonul minim acordat porneşte de la 5 miliarde de lei vechi.
„Am solicitat domnului ministru să modifice sau să regândească această schem de ajutor de la stat, astfel încât şi IMM-urile să primească ajutor, în contextul în care acestea sunt cu adevărat un motor al economiei româneşti. Pe de o parte, să stabilim nişte criterii prioritare, dar şi scăderea acestui plafon, care să fie accesibil şi întreprinderilor mici şi mijlocii. M-a bucurat faptul că domnul ministru a fost pe aceeaşi lungime de undă,  aceasta precizând pentru deputaţii din Comisia de buget, finanţe, bănci că deja sunt în discuţie 10-12 domenii prioritare de acordare a ajutoarelor de stat, precum şi faptul că suma acordată cu titlul de ajutor din partea statului va fi stabilită, cel mai probabil, în funcţie de numărul de locuri create în urma investiţiilor făcute, ceea ce este mult mai echitabil faţă de modul în care s-a acţionat în vechile guvernări ale PDL”, a precizat deputatul Mihai Donţu.

Comentarii

Ultimă oră