Sari la conținut

Ajutor pentru biserica evanghelică din Rupea

ajutor-pentru-biserica-evanghelica-din-rupea

Ajutor pentru biserica evanghelică din Rupea! Un momument intrat în patrimonial cultural naţional are nevoie de sprijin. Lăcaşul de cult a intrat în reparaţii, însă banii s-au terminat.

De precizat că în biserică trebuie amplasată una dintre cele mai vechi orgi din Europa, construită în 1699.
Consiliul Judeţean Braşov a finanţat lucrările de drenaj din jurul bisericii, iar două asociaţii din Germania s-au implicat în repararea acoperişului. Parohia evanghelică Rupea face apel la toţi oamenii cu posibilităţi materiale din judeţ să se implice şi să ajute la renovarea şi instalarea orgii în biserică.  În acest scop a avut loc, la sfârşitul săptămânii trecute,   un concert extraordinar, pe şantierul bisericii.
“Fac un apel la toţi cei care iubesc muzica sacrală, de asemenea la cei care ne pot sprijini ca acest lăcaş de cult să ajungă iarăşi  într-o stare încât să putem să  audiem slujbele. Această biserică este  un monument deosebit, la fel ca şi orga istorică. Ea găzduieşte şi ocolecţie de covoare orientale aşa cum găsim şi la Biserica Neagră ” a spus Carol Helvig, membru consistorium biserica evanghelică.
“Orga din această biserică este una dintre cele mai vechi şi valoroase orgi din ţară. Pentru a reface acest lăcaş, este important să obţinem fonduri. Îi rugăm pe toţi cei doritori să facă acest lucru şi să ajute această  mică comunitate evanghelică şi împreună cu localnicii  să refacă această oază de spiritualitate şi de cultură“ a adăugat Christian Player, preot Biserica Evanghelică Braşov.
“Orga este una dintre cele mai valoroase orgi din Europa. Sperăm să strângem fondurile necesare renovării Bisericii şi montării orgii. Ar fi un lucru extraodinar pentru întreaga comunitate evanghelică braşoveană, cât şi pentru patrimonial cultural al României.” a mai spus preotul Christian Player.
“Solicităm tuturor celor care au posibilităţi să contribuie la salvarea unui monument unic, atât de important pentru întreaga comunitate din zona Rupea.” a adăugat şi deputatul Mihai Donţu, care a făcut o donaţie în acest sens.
Orice contribuţie este binevenită pentru renovarea unui monument istoric şi instalarea în biserica evanghelică a unei orgi unice în Europa.

Comentarii

Ultimă oră